77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

איך לשדרג את האורז הפשוט למנה חגיגית וצמחונית

 

הוראות מקדימות לפני הבישול:

1.  לחתוך את החצילים לקוביות, להמליח, לשים במסננת לפחות לחצי שעה

2.  לפרק את הכרובית, להניח בקערה, לכסות במים עם  מעט חומץ/מיץ לימון לחצי שעה

3.  אפשר להכניס לתנור בכל תבנית שרוצים, אני השתמשתי בתבנית חד פעמית גדולה

4.  אפשר להכין את המנה מראש, ולהכניס לתנור לפני ההגשה

 

מצרכים: 

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

3.5 כוסות מים

1 חציל חתוך לקוביות

1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים

2 גזרים גדולים מקולפים וחתוכים לחתיכות

1 כף מלח

1 כוס שמן קנולה לטיגון

2 כפות  שמן לבישול האורז

 

הוראות הכנה:

לבשל את האורז: להכניס את המים לסיר, להוסיף מלח ו- 2 כפות שמן, להביא לרתיחה, כשרותח

להכניס את האורז, לערבב מעט ולאחר הרתיחה הבאה, להנמיך האש ולבשל רק 10 דקות 

לשפוך את האורז למסננת ולערבב מעט שלא ידבק. 

 

לטגן בשמן כל ירק בנפרד, חצילים, כרוביות וגזר, להוציא למסננת. לא לשפוך את השמן של

טיגון הירקות.  

 

להרכבת המנה:

 

להכניס את כל הירקות שטיגנו והאורז לקערה גדולה, לתבל, אני תיבלתי במלח  בלבד, להוסיף

מעט מהשמן שטיגנו את הירקות, לערבב את הכל בעדינות. לשפוך הכל לתבנית אני השתמשתי

בתבנית רגילה חד פעמית, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור לחצי שעה בחום של 150 מעלות.

 

את האורז אפשר להגיש עם כל תוספת שרוצים, אני הגשתי עם לוביה יבשה עם בשר, אבל אם

רוצים להשאיר המנה צמחונית, אשר להגיש עם לוביה ברוטב, שעועית ירוקה ברוטב.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת