00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

עוף ביין לבן ופטריות

עוף ביין לבן ופטריות

האמת היא שאת המתכון הזה של העוף חשבתי להעלות, אבל לא ממש עכשיו, כי התמונות עושות למתכון הזה עוול.
כשצילמתי אותן זה היה בשיא המהירות והן יצאו אפעס דרעק וידעתי שמן הסתם עוד אכין את המתכון הזה שוב (ושוב ושוב) ותהיינה לי עוד הזדמנויות לצלם אותו א-ב-ל וואלק, אתם... שתהיו לי בריאים, אתם –אין לכם סבלנות בשיט, אתם רוצים הכל כאן ועכשיו, אז פ'סדר, רוצים? קבלו !
מקסימום- בהמשך רק אחליף את התמונות בפוסט וזה הכל. ממילא לכאן לא באים בשביל התמונות, אז קדימה, ל'טס טוק ביזניס !


אגב, ההשראה למתכון באה לי מהמאסטר הגדול מכולם : אורן גירון,
הוא זה  שמדליק אותי כמעט בכל נושא בחיים ( טוב, נו, הוא ונילי, האישה שאיתו).
הייתי אצלו בבית הספר כי הוא הזמין אותי לשפוט בבחינה המעשית של קורס הבישול כשופטת בין עוד כמה שפים בחירים ובין לבין סיפרתי לו, לשף חגי לרנר (שאני מתה עליו ומן הסתם עוד אספר לכם עליו בהמשך) ולשפית  האהובה עליי- רות אוליבר- שאני צריכה להכין מנה לארוחה מפסקת כי אני מוזמנת לתוכנית הבוקר בערוץ 2, והוא אמר שהוא מת על עוף עם פטריות ומפה לשם נולד המתכון שהגיע לתוצאה שאתם רואים כאן .
אז ראשית תודה לאדם שנוטע בי תמיד את כל זרעי ההצלחה. הוא פשוט תמיד שם עבורי בכל דקה ובכל נושא.


ולפני שאנו עוברים למתכון עצמו- אני חייבת, פשוט חייבת לומר (וכן, אני יודעת שאני חופרת ) שלא תטעו בו, במתכון,  המראה, במקרה הזה לחלוטין לא מעיד על טעמו. הוא מאוד, מאוד , מאוד, מאוד ושוב פעם מאוד טעים.
זה אחד מהמתכונים הבודדים שהתמונות באמת עושות לו עוול, והוא הרבה יותר מגרה מאיך שהוא נראה, אז  אל תהססו. סמכו עליי הפעם (לא הייתי מסתכנת להביאו לטלויזיה אם הוא לא היה כזה, אני אמנם בלונדינית, ואפילו טבעית, אבל אני רחוקה מלהיות בלטה....).     

     

בגדול תזכרו: מדובר בעוף עם קרנבל של פטריות, גם טריות וגם מיובשות ומה שיש לכם או אתם אוהבים-  הולך. אוהבים שמפיניון? לכו על שמפיניון. מצאתם רק פורטבלו? לכו רק על פורטבלו. אני ברמת העיקרון אוהבת לשחק וכשאני משחקת אני הולכת על האקסטרים וזה בול מה שעשיתי, אבל אתם עשו מה שבא לכם וכמה שבא לכם. אני נותנת את המתכון השלם ואתם לכו על המשחק הפרטי שלכם, החליפו את היין באדום או מצידי בבירה או בקולה או במיץ פטל או במי עדן , אם זה מה שעושה לכם את זה. אני אוהבת ככה ואתם תעשו מה בא לכם....

וזהו, עכשיו באמת עוברים למתכון :


עוף ביין לבן ופטריות

חומרים:

12 שוקיים עוף

2 בצלים בינוניים

8 שיני שום פרוסות

10 ענפי טימין

פטריות טריות : שמפיניון, פורטובלו, יער, שימאג'י (לבנות וחומות)  שיטאקי , אנוקי ואלמוג יער (1 חבילה מכל סוג, או מה שיש או אוהבים)

לקט פטריות מיובשות: שמפיניון,  שאנטרל , מאי-טאקי ,פורצ`יני  ופטריות יער (או מה שיש)

3-4 פטריות שיטאקי מיובשות (נוספות)

3-4 כפות שמן זית איכותי

בקבוק יין לבן איכותי

מלח, פלפל שחור טרי גרוס, מעט צ'ילי גרוס, טוגראשי ( אפשר לוותר), 1 כף סוכר.

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנות מקדימות  :
 מנקים שוקיים מנוצות מיותרות, שומן ולכלוך שתמיד יש על העוף (אני שורפת בעזרת ברנר ומורטת בעזרת פינצטה. במקביל משרה לחצי דקה בקערה עם מים רותחים ומייבשת היטב בנייר סופג רב פעמי).
קולפים בצלים מגלדים חיצוניים, ופורסים לפרוסות דקות. 
קולפים שיני שום ופורסים לפרוסות אורך דקות.
מנקים פטריות טריות משאריות חול (בעזרת מגבת מטבח ו/או מברשת עדינה) (השיטה המסורתית היא פשוט לקלף בעדינות  רבה בעזרת סכין טורנה את הקליפה העדינה שיש בכל כיפת פטריה , אבל על זה הסבר בפעם אחרת).
את הפטריות הגדולות חותכים לארבעה חלקים, את הקטנות משאירים שלמות.
את הפטריות שמחוברות בבסיסן רק מפרידים, ואת הממש קטנות משאירים בקבוצות של כ-3-4.
משרים פטריות  שי-טאקי מיובשות במעט מים רותחים בתוך כוס או קערית קטנה.
את שאר הפטריות המיובשות טוחנים בתרמומיקס או במכתש ועלי או במטחנת קפה לרמת אבקה (זה משמש במקום תבלין או מרק פטריות וזה מאוד כדאי, אז אל תוותרו). ככל שתטחנו יותר דק - כך יותר טעמים וארומות ישתחררו  וזה יהיה יותר טעים (יש להשיג לקטים מוכנים של סוגי פטריות שונים של חברת תקוע וזה מאוד מומלץ!).

כעת עוברים לעוף עצמו :
מתבלים את שוקי העוף במלח, פלפל שחור, טוגראשי (אם יש ואוהבים, ואם אתם לא מכירים אז ממש מומלץ להכיר ולאמץ) וצ'ילי גרוס  ומניחים את הנתחים במגש בצד.
מחממים סיר כבד , מוסיפים אליו את שמן הזית , מחממים אותו ומטגנים את השוקיים עד דרגת הזהבה יפה מכל הצדדים . מוציאים מהסיר ושמים במגש בצד.
מגרדים מעט את משקעי הסיר בעזרת כף עץ שטוחה.
מכניסים לסיר את פרוסות הבצל, מביאים להזהבה יפה .  
מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים למשך כדקה.
מוסיפים את כל מיני הפטריות לסיר ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ4-5 דקות.
שימו לב שפטריות האנוקי ואלמוג היער מתרככות מהר מאוד , אבל הטעם שלהן בכל מקרה נשמר. האנוקי ייראו בהגשה כמו נבטים ואם אתם לא אוהבים את המרקם והמראה הזה  אז אל תשתמשו בהן. בכל מקרה הן מאוד טעימות!  
 מוסיפים  לסיר את  פטריות השיטאקי המיובשות שהשרינו במים רותחים (אני אוהבת לקצוץ מעט את הפטריות המושרות) במקביל מוסיפים את מי ההשרייה שמלאים בטעמים וארומה.
מצמצמים מעט את הנוזלים ע"י בישול בלהבה גבוהה למשך כ- 2 דקות וכעת מוסיפים את היין הלבן (בקבוק שלם).
מוסיפים תבלינים : מלח, פלפל שחור, טוגראשי, צ'ילי גרוס, סוכר וטימין.
את הטימין מפרקים מהגבעולים כך: מושכים את האצבעות לאורך הגבעול כנגד כיוון הצמיחה , כלומר כלפי מטה וכך כל העלים משתחררים בקלות וביד נשאר גבעול עירום.
מבשלים בלהבה גבוהה כ- 5-8 דקות. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל על אש קטנה  ומכסה מכוסה כשעה ורבע ( מדי כעשר דקות מטלטלים מעט את הסיר בעזרת אחיזה בידיות). מחממים תנור לחום  200 מעלות . מכניסים את הסיר לצלייה של 10-15 דקות  בתנור (אם הידיות לא עמידות בחום יש לצפותן ב- 2 שכבות של נייר כסף ולהדק היטב).
מגישים בצלחת או קערת הגשה עם פטרוזיליה קצוצה או תלתלי בצל ירוק (תלתלי בצל ירוק מכינים ע"י פריסת עלי הבצל דק- דק לאורך העלים והכנסתם לכלי עם מי קרח למשך כ- 15- 20 דקות וסינונם). אני אגב לא הגשתי בתוכנית עם ירק פשוט כי לא היה לי זמן כי נקראתי להגיע לאולפן, אבל כשאתם תכינו- הגישו עם, זה מקפיץ את המראה בכמה דרגות.

 

*** הצעה לשדרוג מאת יובל מהבלוג הטעים והמאוד מומלץ : "פשוט מבשל פשוט" שימוש בנתחי פרגיות ולא בפולקעס, והוספת שמנת מתוקה ( או מי ששומר כשרות או אילוצי דיאטה שמנת לבישול של אלפרו) בכדי לעדן את התוקפנות של טעם היין.

תודה ליובל, שווה להקשיב למר בחור, הוא לבשל יודע (מניסיון...)

 

זהו. יותר פירוט מזה- באימ'שלי- אין !

יאללה, תאכלו ותיהנו !

הפוסט הזה מוקדש בעיקר לך, ady18  בגלל שאת פשוט מקסימה ואת תמיד משקיעה בתגובות גם כאן בבלוג וגם בפורום  ורציתי שתדעי שאני מעריכה את זה מאוד, אז קחי את הפוסט הזה, הוא  בשבילך.

אני מאחלת לכולכם חג ממש שמח וטעים.
תהיו נחמדים לכל האושפיזונים שלכם, ו... גשם של זהב על ראשיכם !

אריאלה.

                                                                                      

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת