00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

קרעפלך

28/09/2010

קרעפלך   (כ30 יח')

קרעפלך

בצק:

2.5 כוסות קמח

קורט מלח

2 כפות שמן

2 ביצים

לערבב קצת ביחד הכל ולהוסיף:

5-6 כפות מים רותחים. (אפשר להוסיף עוד כף או שניים לפי הצורך בעת הלישה)

לשים לבצק, עוטפים בשקית ניילון ומניחים לכשעה-שעתיים.

 

מילוי:

אין כללים במילוי גם אין כמויות. לפי הטעם.

המון בצל מטוגן, קצת כבד עוף, ועוף מבושל/מאודה. לרסק הכל יחד עם בלנדר.( עדיף שהכבד יהיה במיעוט כי הוא משתלט על הטעם)

 

המילוי שאני הכנתי הפעם: (הספיק לי ל32 קרעפלך על-הבדיוק! )

כבד וחצי

פולקע מצלי עוף

בצל מטוגן מ2 בצלים.

חתיכונת קטנטונת של תפוח אדמה שהתבשל עם הצלי

אופן ההכנה:

אחרי שהבצק שהה, מחלקים אותו ל2 ומרדדים דק.

קורצים עיגולים עם כוס בקוטר די גדול

קרפלך

אוספים את הבצק מהשאריות בין העיגולים ושומרים בצד, אח"כ מרדדים אותו שוב.

על כל עיגול מניחים כחצי כפית-עד כפית מחוקה של מילוי

סדנא קרפלך

סוגרים כל עיגול לחצי, את החצי עיגול אפשר לסובב ולתפוס בפינות.

אם קשה לסגור את העיגול,/ הבצק יבש מדי והסגירה כל הזמן נפתחת, אפשר להרטיב מעט את קצות האצבעות , זה מדביק את הסגירה.

סדנא קרעפלך

אופן הבישול:

 בהרתחה האחרונה של המרק עוף,  זורקים לסיר את הקרעפלך, (אם הם מוקפאים, ישר מהמקפיא אל הסיר) נותנים עוד כמה דקות להתבשל, ומכבים את האש.

 

אפשר להקפיא . אבל חובה להקפיא לפני בישול

כשמקפיאים, כדאי להקפיא על משטח ישר כשהם לא נוגעים אחד בשני, וניילון יפריד בינהם. כדי שהם לא ידבקו אחד לשני ויקרעו בשעת ההפרדה.

 אחרי שהם קפואים, אפשר לצמצם אותם לקופסא/שקית עד לשימוש

 

כשיש קרעפלך בסביבה, חובה להכין הרבה יותר מרק עוף מתמיד ;-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת