33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

בסוכה שלנו שמחה וצהלה...

צום יום הכיפורים עבר בהצלחה רבה ולמחרת בנינו סוכה.

בעלי והילדים הוציאו את העמודים ובנו את המסגרת, עטפו את הקירות בסדינים ורשת צל, הניחו קורות על הגג של הסוכה. בני הנעורים חילקו סכך בין בתי החברים שהזמינו ענפי תמר ואני נותרתי לקשט את הסוכה.

הכנתי שרשראות מעיתונים צבעוניים בשיתוף פעולה של ילדיי הצעירים וקישוטים נוספים מנייר ממוחזר, כל זאת בנוסף לקישוטים שאני שומרת בארון. אנחנו משתדלים לקשט את הסוכה ולארח את ארבעת המינים ,כך שהילדים יתגאו וירצו לארח את חבריהם. ילדי הגן המסתובבים ומטיילים ברחבי המשק בחג נכנסים לבקר ,וילדתי הקטנה מסתובבת מלאת גאווה .

השנה החג שלנו עמוס באורחים ובני משפחה.

בערב החג אנחנו מארחים את המשפחה המתגוררת בקיבוץ, בתפריט "על האש", לא לרוחי אבל קל להכנה ואירוח של 15 בני משפחה וילדים. בנוסף סלטי ירקות, חומוס טחינה ,פשטידת בצל ועוגות....

ביום שישי מגיעים הצד שלי לאירוח....אף אחד לא מקופח.

במהלך חול המועד מתוכנן ביקור  בסוכה של חברים בבני עייש, מעין מנהג שמתקיים מידי שנה, בעלי נוסע עם הילדים והוריו כדי להתארח אצל חבר ותיק של המשפחה.ולמחרת "בלי נדר" ביקור אצל חברים במודיעין  .

לקראת סוף החג אנחנו מארחים את החברים של בעלי,המשחקים כדור סל על כיסאות גלגלים כדי לחגוג את סיום הליגה של העונה שעברה, חגיגה שנדחתה בארבעה חודשים.בתפריט של הקרנבורים כמובן בשר.... סלט חומוס, טחינה, וכדומה, סלטי ירקות, תפוח אדמה אפוי, עוגות שאני אכין והרבה שתייה חריפה כוויסקי, בירות.  הרבה רעש ,צחוקים ,חברותא ושמחה- אחרי שמשחקים ביחד כ 20 שנה, באותה קבוצה, פעמים בשבוע ,מנצחים וזוכים באליפות ובליגה ארצית וכן מפסידים החוויות הן גדולות והכרות היא חזקה.

ולסיום סיומת של החג נצא לטיול שטח, אבל עד שבוע הבא יש זמן.

טוב, אחרי שגיליתי לכם מה קורה איתנו בחג אשתף אתכם במתכון לעוגה טעימה  וחביבה על כולם.

עוגת  קוקוס ומוס ושוקולד.

6 חלבונים,

1 כוס סוכר,

200 גרם קוקוס.

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, להוסיף את הקוקוס בבחישה ידנית.

לאפות בתבנית עגולה כ 20 דקות ,עד שהעוגה מזהיבה. להוציא ולצנן.

למוס- להמיס 200 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה בסיר באן מרי, ולצנן.

להקציף 1 שמנת מתוקה עם כף סוכר לקצף יציב.

לערבב את הסוכר והשוקולד ביחד למוס אחיד.

למרוח על העוגה.ולקרר.

אפשרות שנייה:

להכין גנאש - לחמם את השמנת מתוקה על אש נמוכה ולהוסיף את 200 שוקולד מריר, לערבב לעיסה אחידה ולמרוח על העוגה.

חג שמח , מלא אורחים שמחה ונחת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת