33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פשטידה מצרית עם בשר טחון

אז אמנם יום כיפור כבר מאחורינו, אבל זה לא אומר שהמנה הנפלאה הזו מתאימה רק לסעודה המפסקת. היא טובה לכל השנה, היא טעימה ומזינה, היא מתאימה לאירוח בקיצור לעבודה:

 

החומרים:

1 חב` איטריות בינוניות רחבות, או איטריות מקרוני קצרות. (הפעם אני השתמשתי במקרוני קצרות, ניתן לראות בתמונות)

3-4 ביצים

300 גרם בשר בקר טחון

2-3 בצלים

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

1 כפית כורכום

1/2 כפית פפריקה

1 כפית אב` מרק עוף

1/2 כפית בהראט - לא חובה

תוספות: (לא חובה)

חופן צנוברים

חופן צימוקים

 ולהכנה:

קודם כל מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים. כאשר הבצל נעשה שקוף, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן עד אשר צבעו נעשה חום, מוסיפים חצי כפית כורכום ויתר התבלינים. אם רוצים פשטידה עם טעם מתקתק מוסיפים צימוקים וצנוברים - זה מרשים יותר ומתאים לאירוח. מניסיון, ילדים פחות אוהבים את זה ולכן אני הכנתי ללא התוספות. מניחים את המלית בצד.

כעת מבשלים את האיטריות במים מומלחים.

לאחר שהתבשלו, שוטפים אותם במים קרים ולאחר מכן מערבבים עם הביצים וחצי כפית כורכום.

כעת משמנים בצורה נדיבה מחבת טיגון בקוטר 28, מחממים את המחבת ושופכים חצי מכמות המקרוני.

מעל המקרוני, מפזרים את תערובת המלית, אבל משאירים שוליים של כ - 2 ס"מ, שעליהם לא מפזרים מלית וזאת כדי לאפשר לפשטידה "להידבק" בצדדים:

לכסות את המלית בחצי השני של המקרונים, להנמיך את הגז ולטגן כ - 10 דקות , כשהמחבת מכוסה.

כעת עלינו להפוך את הפשטידה. אני עושה את זה באמצעות צלחת הגדולה יותר מקוטר המחבת, באמצעות הצלחת אני מכסה את המחבת, הופכת את הפשטידה ומחליקה אותה בחזרה למחבת בזהירות , כמובן בצד הלא אפוי. מבשלת/מטגנת הפשטידה עוד כ - 10 דקות.

הפשטידה מוכנה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת