00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

סלט עלים, מנגו וגבינה כחולה

22/09/2010
סלט דומה לזה אחותי מכינה כבר שנים ובכל פעם הוא מצליח לענג את הסועדים מחדש כאילו טעמו ממנו בפעם הראשונה.
לראש השנה (כן, כן, אכלנו ארוחת ערב חלבית בערב החג) תכננתי להכין את הסלט הזה אבל לצערי לא היו עלי תרד בסופר, מה שאילץ אותי לאלתר ולשנות מעט את הסלט.
התוצאה לשמחתי היתה לא פחות טובה! כך שאם לא מצאתם או אתם לא אוהבים עלי תרד, גם עם חסה הוא הולך מצויין.
בכלל, סלט המכיל בתוכו עלים, פרי כל שהוא, אגוזים ורוטב מתקתק, תמיד ינצח! ואם תוסיפו לו גבינה איכותית, שדרגתם אותו פלאים!
 
 
סלט עלים מנגו וגבינה כחולה
 
מצרכים:
שקית עלי תרד או חסה ערבית
עלי אורוגולה או רוקט
עלי נענע מצרור לא מאד גדול
מנגו בשל
100 גר` גבינה כחולה
100 גר` אגוזי מלך קלויים
 
אופן ההכנה:
את עלי התרד השטופים או החסה חותכים גס ושמים בקערה.
מוסיפים עלי אורוגולה ונענע ומערבבים בידיים.
חותכים מנגו לקוביות ומפזרים מעל.
קולים אגוזים וחותכים את הגבינה לקוביות ומפזרים מעל.
 
רוטב:
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס דבש
2 כפיות חרדל דיז`ון
2 כפות חומץ בן יין
פלפל שחור גרוס
 
מנערים היטב בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב ושופכים על הסלט לפני ההגשה.
 
 
 
 
מכיוון שהסלט הוגש בערב החג לא יכולתי לצלם אותו עם הרוטב
אז תאלצו לדמיין את נחילי הרוטב המנוקד על הגבינה/עלים/מנגו
או פשוט להכין ולטעום
 
חג סוכות שמח
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת