00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

איל פסטיו

24/09/2010

איל פסטיו, אבן גבירול 27, תל-אביב

 

ויוה איטליה

 

למרות ש"איל פסטיו" שוכנת באבן גבירול, אחד הרחובות המרכזיים בת"א, לפעמים נדמה שמדובר במקום כמעט סודי. זוהי מסעדה איטלקית, הקיימת מאז שנת 1991, שתמיד היתה רחוקה מאור הזרקורים. את הפסטה שמיוצרת במקום, מוכרים גם בחנות הצמודה למסעדה – ויש כאלה המוכנים להישבע בשמה.

 

זהו לא מקום לראות ולהיראות בו. לא תמצאו פה דוגמניות יושבות על בר נוצץ. לא תפגשו קהל צעיר, כזה שהולך שבי אחר טרנדים אופנתיים. אולי, אם יתמזל מזלכם, תתקלו כאן באנשי השגרירות האיטלקית, אלה שסועדים במקום דרך קבע. כפי שהבנתם, פה המושג "אולד פאשן" נתפס כמחמאה.

 

איל פסטיו מנותקת מענף המסעדנות הישראלי. המלצרים בה אינם צעירים, המחירים אינם זולים, אין עסקיות, אין קופונים ודמי השירות (12% מסך הארוחה) כבר כלולים בחשבון. במרכזה מתנוסס שלט, האוסר על שימוש בטלפון סלולארי. למקום סיפור מעניין. הבעלים הוא ישראלי, שהתחתן עם בחורה מאיטליה. הזוג בחר להתגורר בארץ, האישה רצתה לפתוח מסעדה – ומאז כל המשפחה בעסק.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

2 פרחי קישואים מטוגנים ו- 2 קרצ`ופי (60 ₪). פרחי הקישואים מולאו בגבינת מוצרלה, צופו בפירורי לחם וטוגנו בשמן עמוק. הקישואים היו פריכים מאוד – והמוצרלה החמה ניגרה מהם בשחיתות. מנה טעימה בצורה יוצאת דופן, שחובה להזמינה כאן. אל הקרצ`ופי אתייחס בתיאור המנה הבאה.

 

 

קרצ`ופי אלה ג`ודיאה (48 ₪). קשה למצוא כיום במסעדות בארץ ארטישוק בנוסח יהודי רומא. הסיבה היא שהארטישוק הישראלי שעיר וקשה מדי. איל פסטיו מייבאת ארטישוק מתאים מאיטליה - ולכן המנה אינה מופיעה בתפריט באופן קבוע. היא הכילה שלוש יחידות ארטישוק שלם (לב+גבעול) שטוגנו בשמן. הארטישוק היה בעל חמצמצות מענגת, ממכרת ממש.

 

 

עלי תרד עם פרמז`ן (36 ₪). מדובר בעלי תרד המוקפצים עם חמאה, שום ופרמז`ן. העלים היו פריכים ורעננים, אך באופן כללי מדובר במנה די אנמית.

 

 

רביולי עם פטריות פורצ`יני (62 ₪). הפסטה כאמור מיוצרת במקום – והיא לא רק טרייה אלא גם איכותית במיוחד. הכיסונים הכילו מחית פורצ`יני והוגשו עם רוטב שמנת. מנה מעודנת, לא כבדה מדי, בה התמזגו טעמים שונים במרקמים מענגים.

 

 

ניוקי תפו"א ברוטב גורגונזולה (52 ₪). הניוקי היה רך מאוד ונמס בפה בצורה מושלמת. רוטב הגורגונזולה היה בעל מרקם קטיפתי נהדר. תוך כדי כתיבה מתחשק לי לאכול את המנה הזאת שוב.

 

 

טורטליני אלה בוסקיולה (65 ₪). מדובר בכיסונים ממולאים בשר ברוטב שמנת עם חזה אווז ופטריות פורצ`יני. הפסטה היתה ריחנית ואיכותית, אולם הרוטב המעושן שליווה אותה היה קצת כבד. מנה טובה בהחלט, אם כי קצת פחות מוצלחת מקודמותיה.

 

 

סקלופינה עגל בנוסח סורנטו (99 ₪). מדובר בנתחי עגל, המוגשים עם עגבניות ומוצרלה. הבשר היה דק, רך ומלא טעם. אמנם חסר לי איזה רוטב בעל נוכחות רבה יותר, שירים את העסק ויעניק לו טוויסט מעניין, אך בסך הכל זוהי מנה מוצלחת בהחלט.

 

 

לקינוח הזמנו סמיפרדו (35 ₪). זהו מקפא שמנת מתוקה עם רוטב אוכמניות בעל מרקם בין גלידה למוס. המנה הציגה שילוב מוצלח בין מתקתקות השמנת לחמצמצות האוכמניות. קינוח מרענן, שמומלץ להזמינו כאן.

 

 

 

בנוסף הזמנו טירמיסו (35 ₪). קלאסיקה איטלקית בביצוע קליל וטעים.

 

 

בסיום, כמו במסעדות רבות בצפון איטליה, הוגשו על חשבון הבית וינו סנטו (יין קינוח) וקנטוצ`י (עוגיות שקדים טוסקניות). טבלנו את העוגיות ביין המתוק, נהנינו מטעמן המשובח – והצטערנו שהארוחה הגיעה לסיומה.

 

 

איל פסטיו מהווה דוגמא למוסד אוכל אמיתי, המתקיים ללא יחסי ציבור ובלי קשקשנות סביבו. במציאות קולינארית מקומית כה אכזרית והפכפכה, כיף לגלות מסעדה איטלקית משפחתית, המצליחה לשמור על יציבות לאורך 20 שנה. נכון שלא זול פה, אך גם לא זול במסעדות איטלקיות איכותיות אחרות בעיר. האווירה הביתית החמימה מהווה בונוס לאוכל המשובח.

 

ציון: 4 כוכבים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת