33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

אוֹי...אוֹי...אוֹי...

יש בתים ויש מקומות שיום כיפור, באסוציאציה הראשונית, מתחבר עם צום ותענית. 

יש בתים ומקומות, שיום כיפור, מסתדר עם תפילות ובתי כנסיות.

יש כאלה, שרק המחשבה על היום זה, הופכת הכל לחיל ורעדה. 

יש מי, שמיָד עולה צפירה ונשמעת באוזניהם, היא מטפסת ובוקעת מנבכי הזיכרון, מתערבבת  בקולות  וריחות המלחמה, ההיא, שמעולם לא הניחה להם ולו לרגע.

יש את אלה, ש"יום הדין", רק מוזכר ועולה, מיד הם אוחזין בנרות הנשמה והולכין לפגישה בבית העלמין.

יש, שבתזזית, נדרשים לבקשת סליחות: כאן, מכל הסובבים

ולמעלה, מהכול יכול וחבר מרעיו, המלאכים.

יש את אלה, שממש ביום הזה , ביום הזה בלבד, עורכים חשבונות נפש מאלפים. אך ביתר ימות השנה...שוכחים.

יש, גם את אלו הנכנסים לסגר, הערכות וכוננות....

יש מי, שיום זה הוא להם, ככל הימים, מתוך החלטה, בחירה ופילוסופיה סדורה... 

ויש, אותי!!!

שמיד כשמזכירים את צמד המילים: "יום הכיפורים", ריחות וטעמים מציפים את כל כולי!

לאחר התחשבנות לא פשוטה עם עצמי וקצת גם איתי.

 

בכל זאת , החלטתי לנצל פה את המקום ואת הזמן  ולהביא עוד מתכון מצוין!

 

קציצות דגים ברוטב ובטעמים "אוי..אוי...אוי..."

מצרכים לקציצות

1400 גר' דגים מפולטים (אני השתמשתי במוסר)

2 גזרים ו 1 תפוח אדמה קטן, מבושלים קלות

חצי צרור כוסברה

4 שיני שום

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם

2 כפות שמן

כפית וחצי מלח

פלפל שחור

פפריקה חריפה

כמון.

שמן לטיגון

הכנת הקציצות 

טוחנים את הדגים, הגזר, תפוחי האדמה, הכוסברה והשום.

מוסיפים את כל היתר: ביצה, פירורי לחם, שמן , מלח פלפל שחור פפריקה חריפה והכמון.

מערבבים היטב (בידיים!). נותנים לתערובת זמן מנוחה והיכרות בסביבה קרירה ונעימה (כשעה במקרר).

בינתיים מכינים את הרוטב. כעבור שעה צרים קציצות ומטגנים קלות ! (רק לשיזוף וצבע)

מצרכים לרוטב

1/2 ק"ג עגבנות שרי חצויות.

4 עגבניות ערומות מקליפתן וחתוכות לקוביות.

2 פלפלים אדומים זקופים, חתוכים לקוביות בינוניות. 

3 שיני שום ריחניים, קצוצים.

חצי השני של צרור הכוסברה, גם היא קצוצה.

כוס מרק עוף (או מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף)

2 כפות פפריקה -נאות.

3 פרוסות של לימון כבוש.

4 חתיכות של עגבניות מיובשות.

3 כפות קטשופ.

1כפית סוכר.

הכנת הרוטב

מטגנים כ - 10 דקות, את חצאי העגבניות+הפלפלים החתוכים+ קוביות העגבניות הערומות +שיני השום הקצוצים.

מוסיפים להם את חתיכות הקצוצות של הלימון הכבוש ואת העגבניות המיובשות שנחתכו גם הן.

מוסיפים את כל יתר המרכיבים (פרט לכוסברה הקצוצה), מנמיכים את הלהבה ונותנים לכל לשרות עוד כמה דקות מבעבעות.

חיבורים: קציצות +רוטב

יוצקים חצי מהרוטב לכלי מרוּוָח וחסין אש. על הרוטב, מניחים את קציצות הדגים שהשתזפו. מפזרים חלק מהכוסברה הקצוצה, מעל יוצקים את הרוטב שנשאר ושוב פיזור כוסברה -לתוספת צבע וטעם.

את כל הכבודה המכובדת הזו, מכניסים לתנור - 180 מעלות - לכשעה.

כדאי להציץ להם מידי פעם שלא יעלבו או יתייָבּשו....(זה הזמן גם לטעום, אם צריך להשביח מעט את הטעם?!).

 על זה נאמר:.... אוֹי... אוֹי... אוֹי.... עם חלה טרייה......אוֹי!... ואם אתם עושים אותו גם חרפרף.....אוֹי...אוֹי...אוֹי....אוֹייייי.... !!!

 

במבט כולל מהחזית ומעל, מיד עם היציאה מהתנור...

 

ומבט בפרופיל ומהצד, בקציצת אוֹי..אוֹי..אוֹי... אחת....

טיפ'טן - בקבוקים צבעוניים - שלושה, בצבעים שונים (לדוגמא: כתום, ורוד, כחול), על מדף או בגומחת קיר,

הופכים לכתם צבע המושך לב ועין.

 

המלצת העורך: מזמן לא המלצתי על בלוג אחר, הגיע הזמן! : "מביט מבעד לזכוכית"  בלוג חדש עם רשומות מושקעות ומעניינות. http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=zgugit

שבוע טוב.  

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת