55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

סופריטו עוף

עוד אחד מאותם המתכונים שקיבלתי מאמי. זהו מתכון שמתאים מאוד לסעודה המפסקת לפני תחילת צום

יום כיפור, יש בו גם פחמימות וגם חלבון ניתן להכין מתכון זה עם עוף או עם בשר. וגם ילדים אוהבים מאוד

מאכל זה.

הכמות לארוחה משפחתית:

10 שוקיים

3-4 ליטר מים

7-8 תפא"ד בגודל בינוני

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום (בריא מאוד)

שמן לטיגון

מלח, פלפל שחור

כף אבקת מרק עוף.

ולהכנה:

ראשית מבשלים במשך כ - 45 דקות את העוף במים, לקראת הסוף מוסיפים אבקת מרק עוף. מסירים את

העוף מהמרק ומניחים בצד.

כעת ישנן כמה אופציות להכנת הסופריטו:

1. אופציה ראשונה - חותכים את תפא"ד לקוביות ומטגנים כמו שמטגנים צ`יפס, מניחים על נייר סופג.

2. אופציה שניה - חותכים את תפא"ד לקוביות, מתיזים עליהם שמן ואופים בתנור.

3. אופציה שלישית - רק לחתוך את התפא"ד לקוביות ולהניח בצד.

המשך המתכון:

לאחר שבישלנו את העוף,  למזוג חצי מכמות תפא"ד לסיר אחר, עם מעט שמן, מעליהם להניח את העופות

שבושלו במרק, לתבל בתבלינים ולמזוג את יתר תפא"ד. למזוג מצקת אחת של מרק העוף לתוך הסיר,

ולבשל, כל כמה דקות יש להחזיק את הסיר משני ידיותיו עם מגבת, כשמכסה הסיר סגור ולנער את הסיר,

כדי שכל התבלינים והטעמים יתערבבו יחדיו. סה"כ, מאחר שהעוף בושל כבר במרק, יש לבשל את

הסופריטו עוד כחצי שעה.

בתיאבון וצום קל.

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת