55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגיות סהרונים לאחרי הצום

 

לפני כל יום כיפור, אמי הייתה מכינה עוגיות סהרונים במילוי של סוכר, קינמון, שקדים וצימוקים. כך בכל שנה. ובמוצאי יום כיפור, שותים לימונדה וטורפים את העוגיות האלו. לא מכבידים על הקיבה עם בישולים ומאכלים כבדים. אז היום, לראשונה, הכנתי את עוגיות הסהרונים, על פי מתכון שנתנה לי חברה טבריינית,  יצא  -   טעם גן עדן

אז קודם כל המתכון :

1 כוס שמן
1 מרגרינה או מחמאה
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כף שמרית
שתי כוסות מים או מיץ תפוזים.- אני השתמשתי במיץ תפוזים.
1 קג` קמח.

חומרים למלית:

סוכר, קינמון, אגוזי מלך או שקדים, צימוקים

אופציה: סילאן.

ההכנה:
לערבב את כל החומרים לבצק רך ונעים. אין להתפיח את הבצק.  לחתוך חלק שנוח לנו לעבוד עמו, לפזר קמח בכמות נדיבה על משטח העבודה ולרדד את הבצק לעלה. (את הבצק שנותר, להשאיר לידנו ולכסות אותו) לקרוץ עיגולים באמצעות כוס בקוטר בינוני ולסלק מהצדדים את הבצק שנשאר. למתוח קלות את העיגול שנוצר ולפזר כ- 1/2 כפית מהמלית בכל עיגול, לגלגל וליצור חצי סהר. להניח בעדינות בתבנית עם נייר אפיה, למרוח כל סהרון בביצה ולפזר שומשום.
תוספת של מי שנתנה לי את המתכון: לפני שמפזרים סוכר וקינמון, מורחת במברשת סילאן על כל עיגול ואח"כ מפזרת הסוכר והקינמון.

 

רידדנו וקרצנו עיגולים. אח"כ:

פתחנו את העיגולים

פיזרנו את המלית ולגלגל:

אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת