55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

עוגת תפוזים

חיפשתי מתכון לעוגה שאוכל להכין במהירות, מקוצר זמן, ונתקלתי במתכון של עוגת תפוזים של

קארין גורן. העוגה יצאה טעימה מאד. את העוגה אפיתי בשתי תבניות אינגלישקייק. הראשונה חוסלה

בחצי שעה הראשונה, מקווה שהשנייה תשמר למחר, לפני הצום:D


5 ביצים מופרדות

285 גרם סוכר (כוס וחצי פחות כף)

200 מ"ל שמן (4/5 כוס)

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגורדת מתפוז אחד

260 מ"ל מיץ תפוזים טרי (כוס  ו - 2  כפות)

250 גרם קמח (כוס ו-3/4)

1 שקית אבקת אפיה
- - - -  

מקציפים את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. מוסיפים את גרידת הלימון

ותמצית הוניל וממשיכים להקציף.

מוסיפים, בהדרגה, את השמן, עד שכולו נבלע בתערובת.

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח ומיץ התפוזים לתערובת החלבונים- לסירוגין- פעם קמח

ופעם מיץ תפוזים (כ-3 מנות מכל אחד), עד לקבלת תערובת אחידה.

מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת העוגה ומערבבים, עד שהקצף נבלע בתערובת. את יתרת הקצף

מקפלים פנימה.

מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת, ואופים- 160 מעלות, כשעה (או עד שעוברת את מבחן הקיסם). מכבים

את התנור, פותחים מעט את

הדלת ומשאירים את העוגה בתוך התנור, עד שהתנור מתקרר. 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת