00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

אושפלאו

24/09/2010

אושפלאו - או ארוחה (מעדן) בסיר אחד

כבר לפני כמה שנים טובות (2004) התחלתי לאסוף מתכונים שווים וכמובן לנסות אותם. זה אחד מאותם מתכונים והוא נילקח מאחד הפורומים ושוייך ל  ayeletba . המתכון הזה מופיע כמובן אצלה גם בבלוג.

המתכון הזה כל כך טעים, שהפך לחלק בלתי נפרד מהמשפחה שלי, למרות שאם אני לא טועה אושפלאו זה מתכון של העדה הבוכרית. בכל מקרה, טיפה הכנה, בעיקר של הגזרים ויש לנו ארוחה     מ ה מ מ ת  וטעימה להפליא ותאמינו לי- לא נשאר בסיר כלום עד לארוחה הבאה. 
טיפה שיניתי והוספתי על המתכון המקורי.


מתכון לאושפלאו

החומרים
 

כ - 8 שוקיים או כל חלק אחר
1בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
‏10 גזרים חתוכים למקלות
כוס וחצי אורז מושרה- השתמשתי בבסמטי
כף מרק עוף
כף פפריקה
כפית כורכום
מלח ופלפל
מים לכיסוי
מים רותחים להשריית האורז

אופן ההכנה:
להשרות את כמות האורז הרצויה במים רותחים בקערה.
לטגן את הבצל ב-‏2כפות שמן עד שקיפות.
להוסיף את העוף ולטגן. להנמיך אש, לכסות ולהוסיף מלח ופלפל. כ ‏20 דקות ולהפוך מידיי פעם ולהוסיףכורכום ופפריקה  .להוציא את העוף (בלי הבצל) מהסיר. להשטיח בסיר על הבצל המטוגן את שכבת  הגזר ולבשל על אש נמוכה ‏10 דקות עד ששכבת הגזר מתרככת מעט. 
אחרי כ-‏10 דקות - להניח את חלקי העוף על הגזר  ולשפוך על הכל את האורז+ מים שיכסו את האורז בתוספ
ת מלח, פלפל, כף מרק עוף. לכסות ולבשל כ-‏40 דקותעל אש נמוכה בסיר מכוסה . 
לחכות רבע שעה לפני שפותחים את הסיר. לערבב את הכל ולזלול! יאממי

 את המנה הזו אכלנו בארוחה מפסקת, אבל אין ספר שהיא יכולה להתאים לאחד מערבי החג הבאים של סוכות.

 בתאבון.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

45 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת