00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוף בתנור בטעם של עוף בגריל

התחשמק לי עוף בגריל. כזה שמוכרים בסופרים. ( עם אותו הצבע, לא בדיוק אותו הטעם). עוף טעים, מובל היטב , שרק מהריח שלו אפשר להשתכר. אז לקחתי עוף ועירבבתי, וזה מה יצא: עוף מ ע ו ל ה בטעם של עו בגריל .

מתכון לעוף בתנור בטעם של עוף בגריל

המצרכים:

חלקי עוף שונים
1 בצל חתוך לפרוסות
6 גזרים
כף פפריקה רגילה
כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל
כפית רוזמרין קצוץ יבש ( אפשר גם טרי)
2-3 כפות שמן זית
6 שיני שום
כף טריאקי
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף רוטב ברביקיו מוכן

ההכנה:
 לוקחים תבנית גדולה ( שאותה נכניס לתנור) ושמים בה את כל מרכיבי המשרה למעט הבצל,הגזר והעוף. את השום אין צורך לחתוך , פשוט למעוך אותו היטב עם הסכין לשחרור הטעמים . מערבבים היטב.
מכניסים את העוף פנימה ובעזרת הידיים מורחים על כולו מהעיסה המשחתית. בתוך כל חתיכת עוף אפשר להכניס תחת העור שן שום אחת מתובלת. את פרוסות הבצל דוחפים מתחת לחתיכות העוף כך שהעוף יהיה בעצם מונח על פרוסת בצל. מכסים הכל בנייר כסף ולמקרר.

את הגזרים ( או כל ירק אחר שבא לכם) קולפים וחותכים לפרוסות עבות ( 2-3 ס"מ) ומכניסים לקערה עם מים וקצת מלח ומכניסים למיקרו ל-10 דקות. המטרה: לרכך את הגזרים. בתום ה- 10 דקות, לשפוך את המים ולהוסיף את הגזרים לחגיגת העוף. לדאוג להעביר את הגזרים גם בתוך התיבול. 

מכסים הכל בנייר כסף ומכניסים למקרר לשעה.

מחממים תנור ל210 מעלות. מכניסים את התבנית כשהיא מכוסה ל-20 דקות על 210 ולעוד 50 דקות על 180 מעלות. להסיר את נייר הכסף, בעזרת כף לשים קצת מהרוטב על העופות ולהשאיר לעוד 10 דקות להשחמה אחרונה. לקרר קצת ולהתענג על הטעם.

בתיאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת