00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא עובד וכל מה שמסביב

קוביית פרטים אישיים

מג`דרה

הנה מתכון למג'דרה אמיתית שקיבלתי ממישהי ומה זה טעימה - להתעלף!

 

מצרכים

3 כוסות עדשים (אני עשיתי מכתומות וירוקות) שהושרו במים שהוחלפו כל פעם,לפחות 2 לילות) 

3 כוסות אורז

2 בצלים

5-6 שיני שום

8 כוסות מים רותחים

שמן זית

שמן שוםשום(אתם יודעים שאני אוהב)

2 כפיות מלח גס

פלפל

כף וחצי אבקת מרק עוף

כפית וחצי כמון.

אופן ההכנה

1.שמים את העדשים בסיר, ממלאים מים עד לכיסוי , 2 כפות שמן זית וכפית מלח גס, מרתיחים למשך חצי שעה.

2.לאחר הבישול לוקחים כוס מים מהמים של העדשים ושמים בצד.

3.מסננים את העדשים.

4.את הבצל חותכים לפסים ומכניסים לתוך מחבת עם שמן זית שחומם וכפית שמן שוםשום לטיגון עד להזהבה.

5.לאחר שהבצל מזהיב מוסיפים את השום כשהוא קצוץ.

6.לאחר כמה דקות מוסיפים את העדשים ואת התבלינים ומערבבים.(עדיין לא להוסיף מים)

7.לאחר כחמש דקות מוסיפים את האורז ומערבבים שוב.

8.לאחר חמש דקות נוספות מוסיפים את כוס המים של העדשים ששמנו בצד + 4.5 - 5 כוסות מים רותחים ומערבבים.

9.טועמים את המים ומשפרים טעם לפי טעמכם(מלח/פלפל)

10.מורידים לאש קטנה ושמים את המכסה עם מגבת (כמו בתמונה) ומבשלים חצי שעה על אש קטנה מבלי להרים את המכסה.

11.מורידים מהאש ומניחים בצד לעוד רבע שעה לספיגת טעמים.

12.טועמים ונגנבים.

 

תמונות

העדשים לאחר הבישול:

כוס מים של העדשים:

הוספנו את הכל וערבבנו:

על אש קטנה עם מגבת מעל המכסה(זהירות שלא תדלק בטעות- שימו לב בבקשה)

והנה זה מוכן:

עוד אחת מקרוב:

נרשמה התלהבות - בחיי!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

הרשומות הנצפות ביותר
תמונת המזל שלי

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gils33 אלא אם צויין אחרת