00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת קרמשניט

 
 עוגה מעולה ומהירה שהכנתי אותה לאחד האירועים המשפחתיים האחרונים. אפשר להכין את המילוי משמנת מתוקה, חלב ואינסטנט וניל ואז ההכנה ממש ממש פשוטה. הפעם, פעם ראשונה שלי , החלטתי לנסות ולהכין קרם פטיסייר וגיליתי שהשד לא נורא כל כך. ואכן הקרם משדרג פלאים את העוגה ונותן לה טעם ומרקם מיוחד ,קרמי ונפלא!
את הבצק המוכן ( 2 עלים קנויים), חתכתי טיפונת שייכנס בדיוק לתוך התבנית והתחלתי להכין את הקרם.
 
אגב, המתכון של הקרם לקוח מהאינטרנט ומובא כאן כלשונו כפי שהביאה אותו המלכה MAGIG   
 
עוגת קרמשניט/מיל פיי
 
המצרכים:
 
חבילה קנויה של 2 בצק עלים עשויים ומוכנים.

עבור המילוי: קרם פטיסייר

6 חלמונים (מביצים מס` 2)
60 גר` קורנפלור
1/2 ליטר חלב
כפית תמצית וניל איכותית או תוכן של 1 מקל וניל
120 גר` סוכר = חצי כוס + 2 כפות
1.5 מיכלים שמנת מתוקה

הכנת קרם פטיסייר: 

בקערה שמים את החלמונים, הקורנפלור וכרבע כוס חלב ומערבבים היטב.
בקלחת שמים את יתרת החלב, וניל וסוכר ולהביא לרתיחה.
בעזרת כף להעביר כמה כפות חלב רותח לתערובת החלמונים ולטרוף במטרפה עד שהחלב נטמע בתערובת.
להחזיר את תערובת החלב על האש ולהוסיף תוך זילוף וערבוב מתמיד את תערובת החלמונים לחלב. לבשל מעט עד שהתערובת מסמיכה ולכבות את האש.
להעביר את התערובת לקערת מיקסר ולערבל במהירות נמוכה כמה דקות עד שהקרם הופך להיות צונן ובטמפ` החדר.
להקציף בנפרד שמנת מתוקה לדרגת 80% הקצפה, כלומר שהקצפת יציבה אך לא נוקשה.
מוסיפים מידי פעם את הקצפת לתערובת קרם הפטיסייר ומאחדים את התערובות בתנועות קיפול.

להניח עלה מוכן אחד ומעליו את הקרם הקר.  את העלה השני להניח לרגע אחד על משטח ישר ולחתוך אותו לקוביות בגודל הרצוי לנו. לפזר אבקת סוכר מעל ולהכניס למקרר לייצוב למספר שעות.

ואחרי כמה שעות פשוט להנות מטעם קרמי, נפלא ומעודן. האורחים מתלקקים, במיוחד אוהבי עוגות הקרם למיניהם...

שבת שלום

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת