00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגת שכבות לסוף הקיץ

לפני שהקיץ נגמר ולפני שנגמרים החגים, יש לנו עוד סיבה למסיבה: עוגת שכבות  חגיגית ונפלאה. 

עוגת שכבות - של דנית סלומון

המצרכים:

לבסיס:
6 ביצים, מופרדות
3 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג שוקולד

לקרם וניל:
1 מיכל שמנת לקצפת
2 שקיות סוכר וניל
3 גביעי  שמנת חמוצה- שמתי 9%
3 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

 לציפוי שוקולד:
6 כפות סוכר
8 כפות מים
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
50 גרם חמאה רכה

 ההכנה:

לבסיס:

מקציפים חלבונים לקצף רך.
מוסיפים 2 כפות סוכר תוך הקצפה וממשיכים עד קצף גמיש.בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כף סוכר עד קציפה סמיכה. מוסיפים פודינג תוך כדי הקצפה.
מקפלים חלבונים לחלמונים ומעבירים לתבנית 24 . 

מכניסים לתנור קר ומדליקים ל 180 מעלות .אופים 20 דקות בדיוק. מצננים לגמרי.

 לקרם הוניל:

מקציפים שמנת מתוקה וסוכר וניל לקצפת רכה. במהלך ההקצפה מוסיפים שמנת חמוצה, סוכר ולבסוף את הפודינג. ממשיכים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
יוצקים את הקרם על בסיס השוקולד הקר. מקפיאים את העוגה כשעה.

לציפוי השוקולד:

מערבבים בסיר קטן סוכר, מים וקקאו ומביאים לרתיחה.מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ובוחשים עד שנמס. מכבים את האש. מוסיפים חמאה ובוחשים עד שתימס.

יוצקים את הציפוי החם על העוגה הקפואה , מכסים בניילון נצמד ושולחים את העוגה למקרר ל-24 שעות. 

לחתוך חתיכה ולהתענג......

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

27 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת