00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

בצק עלים תוצרת בית

                                                                 בצק עלים ביתי

                                     בורקס מבצק עלים ביתי

למה לעמוד ולהכין בצק עלים כשאפשר לקנות בצק מוכן?!

  1. כי זה טעים!!!
  2. כי זול בלי פרופורציה- ב10 ₪ תקבלו כמות פי 8 של בצק קנוי!
  3. זה לא כ-זה ביג דיל,  ברגע שקולטים את הפרנציפ זה רץץץץ.

 

המצרכים: (אפשר להכין חצי כמות.)

קילו קמח.

חצי כוס שמן.

חצי כוס חומץ.

2.5 כוסות מים פושרים.

מלח-אם זה מיועד לבורקסים ופשטידות.  ניתן לדלג על המלח אם הבצק מיועד לעוגות מתוקות.

2 חבילות מרגרינה ללא מלח. (כדאי שישהו מחוץ למקרר מס' שעות)

אופן ההכנה:

A מכינים את הבצק . מכל המוצרים חוץ מהמרגרינה.

B מחלקים אותו ל4 חלקים שווים.

C מרדדים כל חלק בצק לריבוע.

D מורחים בעזרת מרית, רבע חבילת מרגרינה. (50 גרם)

E מפזרים מעל המרגרינה המרוחה מעט קמח (בערך אגרוף קמח על כל הריבוע).  זה בעצם מה שיוצר אח"כ את העלים של הבצק עלים.

F מקפלים את הבצק המרובע  (שעליו מרחנו מרגרינה ופיזרנו קמח) בצורה כזאת :

 

   

 (יוצאות 4 קוביות בצק כאלו)

 

מכניסים את קובית הבצק שהתקבלה לתוך שקית ניילון.

מאכסנים את קובית הבצק במקרר. לכחצי שעה +

 

חוזרים על הפעולה גם בשלושת חלקי הבצק האחרים.

 

לאחר כחצי שעה+ שהבצק שהה במקרר.

חוזרים על הפעולה שוב.

כל קובית בצק מרדדים לריבוע (לשים לב לרדד רק הלוך חזור ולא באלכסון כדי לשמור על המרגרינה שמרחנו בשלב הקודם שלא תתפלח לה החוצה ;-)

D מורחים רבע חבילת מרגרינה.

E מפזרים קמח מעל המרגרינה.

F מקפלים את הבצק, מכניסים לשקית ולמקרר.

 

לאחר כחצי שעה+ ניתן להכין מהבצק מה שרוצים- בורקס, פשטידות, קרם שניט ועוד.

הערות-

ניתן להקפיא את הבצק ללא חשש.

כל קובית בצק מוכנה, כדאי לחתוך ל2 חלקים. כך מתקבלים 8 קוביות בצק.

בהמשך אעלה בעז"ה מתכון למילוי של בורקס תפו"א ביתי. כמה לא בריא- ככה טעים!! ;-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת