00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

גוצ`ה

GOOCHA, הברזל 7, תל-אביב

 

פירות ים להמונים

 

לגוצ`ה מקום של כבוד בנוף הקולינארי התל-אביבי. המסעדה נחשבת למי שהפכה את פירות הים ממאכל למביני דבר בלבד, למזון יומיומי להמונים. היא הוכיחה, ששרצים לא חייבים לאכול רק במסעדות "מעונבות" – ופנתה גם לקהל הצעיר. זוהי מזללה משודרגת, מודרנית, שהאוכל בה משלב אלמנטים מהמזרח ומהמערב. הקהל מצביע ברגליים - ועד כה נפתחו בעיר שלושה סניפים שלה. לאחרונה ביקרתי בשעת צהריים במסעדה ברמת החייל.

 

 

הארוחה העסקית כאן כוללת מנה ראשונה לבחירה במחיר המנה העיקרית. המלצרית הגיעה לשולחן עם צלחת מאזטים גדולה – וממנה בחרנו את המנות הבאות:

 

 

כרובית מטוגנת

 

 

כבד על הפלאנצ`ה עם תערובת תבלינים מרוקאית

 

 

ממרח חצילים

 

 

קרם דלעת עם גבינת המאירי

 

 

רוסטביף ברוטב פיקנטי

 

 

המאזטים אמנם לא הותירו רושם עמוק, אך ניכרה בהם טריות חומרי הגלם. הם היוו פתיחה חביבה ומרעננת לארוחה.

 

כמו כן הוגש לחם הבית – עם חמאה וזיתים.

 

 

 

להלן המנות העיקריות שהוזמנו:


חצי קילו קלמרי וראשים (45 ₪). למרות שקלמרי מטוגנים מהווים בד"כ נשנוש פתיחה, כאן הם מוגשים כמנה עיקרית. מדובר בטבעות וראשים, שצופו בפרורי לחם וטוגנו טיגון עמוק. הם היו קריספיים, פריכים ולא צמיגיים כלל. מנה ענקית, שלאחר אכילתה חשתי, שמשקל גופי עלה בחצי קילו לפחות. היא אמנם היתה טעימה, אך בשל גודלה, אכילתה הפכה בהדרגה לקצת מונוטונית. מומלץ להזמינה רק אם מספר סועדים חולקים יחדיו מנות עיקריות. בתפריט אגב כתוב, שהיא מוגשת בליווי רוטב איולי פלפלים חריפים, אך בפועל הוגש מיונז סטנדרטי.

 

 

קלמרי ושרימפס בחלב קוקוס קארי (45 ₪). השרימפס (בלאק טייגר) היו עסיסיים ונגיסים מאוד. טבעות הקלמרי (שהפעם לא טוגנו) היו רכות ומתמסרות. רוטב הקארי היה נהדר, הוסיף נופך פיקנטי – ותוספת האורז היתה מוצלחת. מנה טובה במחיר משתלם ממש.

 

 

מוקיקה ברזילאית (69 ₪). מדובר במחבת שחורה, רוחשת, שבתוכה תבשיל ברזילאי שהכיל פירות ים בחלב קוקוס ורוטב עגבניות. חלב הקוקוס היה קטיפתי, נעים, חריף ולא דליל מדי. בתוכו שחו רבים משרצי הים: שרימפס, קלמרי, מולים – ובנוסף להם גם ירקות וצ`ילי. מנה מהנה ומשכנעת.

 

 

 

אורז פירות ים מוקפץ (56 ₪). מנה באוריינטציה תאילנדית, המכילה אורז, קלמארי, שרימפס, ירקות, סויה, בוטנים וכוסברה. היא היתה גדולה, משביעה, וזכתה לביצוע חביב.

 

 

 

גופרה בננה (25 ₪ בתפריט העסקי, 35 ₪ בתפריט הרגיל). הואפל היה חם, קראנצ`י והתפצפץ בפה. הוא הוגש עם בננות, רוטב קרמל וגלידת וניל. למרות שמדובר בקינוח קצת מתוק מדי, זוהי הגופרה המוצלחת ביותר שאכלתי עד כה בארץ. למעשה מדובר בואפל הטעים ביותר שאכלתי מאז ביקורי בבלגיה לפני מספר שנים. מפתיע לגלות קינוח כזה דווקא במסעדה שמתמחה בפירות ים.

 

 

התמחור ההגון, האווירה העדכנית והאוכל המוצלח – הם המפתח להצלחתה של גוצ`ה. כן קפוא, לא קפוא – זה לא משנה. ה- Value For Money כאן הוא כמעט ללא תחרות. מדובר באחת המסעדות היותר נחמדות, שפועלות כיום ברמת החייל.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 24/09/2011:

השבוע חזרתי לגוצ`ה לארוחת צהריים. למרבה הצער המחירים האמירו – וכיום כבר לא מוגשות פה ארוחות עסקיות. האוכל עדיין טוב אך ה- Value For Money ממש לא אטרקטיבי כפי שהיה בעבר. הדבר מורגש בכמות האנשים במקום, שהיא דלילה יותר.

 

מרק ביסק סרטנים

 

סלט עדשים

 

פילה דניס

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת