00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

גרנולה תוצרת בית

13/09/2010
סוף סוף אחרי המון זמן שאני קונה גרנולה החלטתי לעשות מעשה ולהכין לבד בבית.
שני גורמים עשו לי חשק לנסות  - 1. בר המצווה של אמיר המקסים! סבתא שלו הביאה כמות אדירה של גרנולה שהכינה לבד,וביחד עם היוגורט שהיה שם וקערת הפירות הענקית, היא חוסלה עד תום!
2. חברה טובה ששמעה כי אני קונה גרנולה ולא מכינה, נזפה בי קשות, העמידה אותי בפינה וגרמה לי להחליט החלטה - ברגע שיגמר מלאי הגרונלה שיש לי בבית, אני מכינה לבד!
אז ביקשתי מתכון מהחברה וביקשתי גם מסבתא חנה ובערב החג הכנתי לי כמות ענקית של גרנולה שתספיק לי לפחות לחודש הקרוב. ותשמעו, אין מה להשוות בין הגרנולה הביתית לזו הקנויה. בזו יש את כל מה שאני אוהבת, בכמות שאני אוהבת, בלי יותר מידי צימוקים או מידה לא פרופורציונלית של שיבולת שועל מול גודיס אחרים, יצא מתוק במידה וטעים טעים!
ושלא תבינו לא נכון, אני מאד אוהבת את הגרנולה של MyGranola וקונה מהם בכל חודשיים לפחות, שלושה גלילים שאת רובם אני מחסלת לבד (כמעט בכל ערב אני אוכלת מוזלי), אבל כשמכינים לבד בבית, אין ספק שהטעם אחר!
 
 
גרנולה תוצרת בית לפי המתכון של סבתא חנה
 
מצרכים:
4 כוסות שיבולת שועל
2 כוסות תערובת אגוזים/שקדים לפי טעמכם
2 כוסות זרעים לפי טעמכם (גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שומשום, זרעי שיפון)
1/2 כפית מלח
 
50 גר` חמאה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן (או דבש או סירופ מייפל אמיתי)
 
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית קינמון
1 כוס קוקוס טחון
2 כוסות תערובת פירות יבשים (צימוקים, חמוציות, אוכמניות מיובשות, פפאיה, דבלים...)
 
אופן ההכנה:
1. לערבב את קבוצת המצרכים הראשונה בקערה גדולה.
2. בסיר קטן להמיס את קבוצת החומרים השניה.
3. לערבב את קבוצת החומרים הראשונה עם התערובת המומסת.
4. לשטח את הגרנולה בתבנית אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-20-25 דק`. מידי כמה דק` יש להוציא את התבנית ולערבב את הגרנולה.
5. מוציאים מהתנור ומצננים (לערבב מידי פעם) ולאחר שהתערובת התקררה יש להוסיף אליה את קבוצת המצרכים האחרונה. לערבב ולפורר את הגרנולה עם הידיים.
6. לאחסן בקופסא אטומה.
 
 
 
 
 מוכן.
 
שלי! 
 
הערות:
* אני הכנתי עם סילאן מה שנתן לתערובת צבע מקורמל עמוק ויפה.
* התערובת יוצאת מהתנור כשהיא יחסית רכה, לכן חכו בסבלנות עד שהיא תתקרר ותהפוך לקריספית כפי שהיא צריכה להיות.
* מתקבלת גרונלה מקורמלת (קצת הזכיר לי בוטנים מסוכרים) ומתוקה במידה. מי שלא אוהב מתוק יכול להשמיט את הסילאן או הסוכר, אבל רצוי להשאיר אחד מהם.
* לא לשכוח לפורר את הגרנולה בזמן שהיא מתקררת, אחרת תקבלו חטיפי אנרגיה.
 
בתאבון ותהנו  
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת