55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

פיתות תימניות (סאלוף)

חמותי היקרה, אורה, עושה אותן בגריל חשמלי (נראה כמו שתי מחבתות כסופות אחת מונחת על השנייה

ולכל אחת מהן גוף חימום משלה), ואני כמו כלה טובה רצתי לקנות, התוצאות שוות ביותר:

קילו קמח

1 שמרית

2.5 כוסות מים

פחות מכפית מלח (ככה זה אצלנו התימנים, הכל פחות או יותר)

פחות מכף סוכר

- -

מעבדת את כל החומרים יחד.

מניחה לבצק לנוח כשעה (בינתיים אפשר לשתות )

שוב מעבדת הבצק ונותנת מנוחה של שעה.

מחלקת ל-9 כדורים על משטח מקומח ונותנת לבצק לנוח חצי שעה נוספת.

 

מורחת בתחתית הגריל מעט מרגרינה, ממתינה שהגריל יהיה חם מאד, לוקחת כדור בצק עם ידיים רטובות,

מניחה בתחתית הגריל ומועכת ומשטחת לפיתה, מכסה בחלקו העליון ומניחה להאפות.

אני מכינה את הפיתות כשנופלת עלי רוח טובה, כמובן כתוספת למרק תימני וחילבה.


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת