55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

לזניה חצילים חלבית

את המתכון הזה "גזרתי" מעיתון "לאישה" בראשית נישואיי(לפני כמה וכמה שנים טובות), מאז, הוא מככב

אצלי באירוחים ובאירועים ותמיד קוצר הצלחות.


 

החומרים:

4 חצילים יפים ומוארכים פרוסים לפרוסות בעובי  1 סמ` - להמליח את פרוסות החציל במלח גס ולאפשר

להם להגיר נוזלים במשך כ1/2 שעה.

3-4 עגבניות אדומות וקשות

עלי בזיליקום

3 ביצים

1 גב` קוטג` (אפשרי גם גבינה לבנה)

כ- 200 גר` גבינה בולגרית או פטה

מלח, פלפל

כ - 1/2 כוס קמח.


אופן ההכנה:

להכין בלילה מהגבינות, מ - 2 ביצים  והתבלינים ולהניח בצד.

לאחר שפרוסות החציל הגירו נוזלים , יש לייבשן במגבת מטבח או נייר סופג.

לחמם שמן במחבת .

לטרוף ביצה אחת בצלחת ובצלחת נוספת למזוג את הקמח ולהמליח אותו קלות

לעטוף כל פרוסת חציל בקמח ולאחר מכן בביצה (כמו בהכנת שניצלים) ולטגן משני הצדדים עד להזהבה

לאחר שטיגנו את כל פרוסות החצילים, לאפשר להם להתקרר, בינתיים להכין תבנית מלבנית (או עגולה)

ולהתחיל להרכיב את הלזנייה:

1. לסדר שכבה של פרוסות חציל מטוגנות

2.  לסדר מעל שכבה של פרוסות עגבניה.

3. לקצוץ בזיליקום טרי ולפזר מעל.

4. לשפוך כשליש מבלילת הגבינות מעל להכל.

5. לחזור על פעולות 1-3 עוד פעמיים

6. השכבה העליונה צריכה להיות של הבלילה.

7. לאפות בחום בינוני עד להזהבה.


טיפ:

אם התהליך של טיגון החצילים גוזל לכם זמן יקר , ניתן פשוט לסדר את פרוסות החציל בתבנית אפיה משומנת קלות, לשמן את פרוסות החציל במעט שמן להתזה ולהכניס לתנור, יש להפוך את הפרוסות, כך שיקבלו צבע משני הדדים. כמובן שבדרך זו, ייחסכו לנו קלוריות מיותרות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת