44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

מרציפן באהבה סדנה לילדים

מרציפן באהבה סדנה לילדים

 מרציפן באהבה סדנה לילדים

מעט היסטוריה.

מוצא המרציפן מהאי סיציליה שבדרום איטליה. לפני כ- 400 שנה למדו התושבים העניים של סיציליה להפיק קמח משקדים טחונים והשתמשו בו להכנת לחם. מאוחר יותר הם גילו שבתוספת סוכר (צוקרה) אפשר להכין פנה-מרציפנה - לחם שקדים מתוק.כך בעצם גילו את המרציפן. 

במשך שנים רבות נחשב המרציפן למעדן מלכים וכשגילו שהוא חומר גלם טוב לפיסול ולעיצוב צורות הוא שימש כחומר ביד היוצר לקישוט שולחנותיהם של רוזנים ומלכים. מדינות שלחו זו לזו יצירות פאר העשויות מרציפן ומלכים חיזרו אחרי נסיכות כששלחו להן עדיים ומחרוזות ממרציפן.

 

אפשר לרכוש מרציפן מוכן במרכולים או בחנויות מיוחדות למזון.
מרציפן נשמר בפריזר לתקופה ארוכה.   אפשר לרכוש מרציפן טבעי או מרציפן בשלל צבעים. ואפשר להכין בבית במספר דרכים.

הכנה ביתית איננה קשה, היא נעימה מאתגרת ומתאימה מאוד לעבודה עם ילדים.

הבסיס העומד מאחורי הכנה נכונה של מרציפן הוא יחס זהה בין אבקת סוכר לבין האגוזים או השקדים או הפיסטוקים הקלופים והטחונים לאבקה דקה מאוד.

מתכון למרציפן תוצרת בית

חומרים:
קרש לרידוד
פלסטיק נצמד
מערוך
רינגים או שבלונות שונות
נייר שקוף לציור
עפרון ומחק
מספרים
סרגל
מנזטים בגדלים שונים
250 גרם אבקת שקדים לבנים
250  גרם אבקת סוכר
חלבון ביצה אחד

1/2 כפית מיץ לימון טרי
1 טיפה של תמצית שקדים או מי זהר (לא חובה)
צבעי מאכל שונים
קיסמים

אופן ההכנה:
אפשר לקלף את השקד השלם מקליפתו,לקילוף נוסף משרים את השקדים במים חמים לזמן קצר והקליפה מחליקה מהשקד על ידי לחיצה. תהליך הנקרא - הלבנה.
טוחנים את השקדים עד שמתקבלת אבקה דקה מאוד.
טוחנים את הסוכר עד שמתקבלת אבקת סוכר דקה מאוד.
מוסיפים
את חלבון הביצה והלימון ולשים את החומרים יחד עד שהעיסה רכה ונוחה לעיבוד. אפשר להוסיף טיפת תמצית שקדים או טיפה של תמצית מי זהר.

 
 

אפשר לצבוע חלקים בהתאם לתכנון בצבעי מאכל שונים.
לאחר שמוסיפים למרציפן צבע מאכל שעשוי מאבקה + מים רצוי להניחו מעט בצד על מנת שהצבע ייספג היטב והמרציפן לא יהיה דביק אלא נוח לעבודה.

רצוי מאוד להשהות את המרציפן יום אחד במקרר כדי שיקל לעבודה.

  
מתכון נוסף להכנה בבית

אותם החומרים. 

מחממים יחד את הסוכר, המים ומיץ הלימון עד לקבלת עיסה סמיכה רצוי בטמפרטורה של 120 מעלות.  מורידים מהאש ,מצננים קלות לטמפרטורה של 100 מעלות ומוסיפים בהדרגה את אבקת השקדים תוך כדי בחישה.  בסוף, כאשר העיסה כבר כמעט קרה מוסיפים את החלבונים, לשים עד שמתקבלת עיסה נוחה לעיבוד שמניחים למנוחה ללילה או מספר שעות במקרר. כך קל יותר  לעצב.

====

בזמן שהעיסה נחה בתבנית או בפלסטיק נצמד כגליל או כל צורה שתבחרו,מעתיקים מספר כל שהוא את הדמויות שרוצים ליצור מהמרציפן.

אפשר לייצר עוגיות שטוחות,אפשר לבבות, פירות, דמויות בעלי חיים קומיקס ומה לא. את הדמויות שמצירים על  הנייר גוזרים ומניחים בצד.


לוקחים את גוש המרציפן וחותכים אותו בהתאמה למספר הילדים.

הילדים מרדדים את המרציפן שקיבלו לעובי הרצוי להם.
מניחים את הציור על גבי המרציפן ומהדקים עם קיסמים שהנייר
לא יזוז.  חורצים בעדינות עם סכין חדה סביב הנייר לקבלת הצורה.

או מחלקים את הגוש לחלקים,לשים כל גוש ומתחילים לפסל לפי הדוגמא הרצויה.



הארה:

קיימים בשוק צבעי מאכל שונים חלקם טושים אכילים חלקם מגיעים כאבקה חלקם שפורפרות קרמים בצבעים שונים לכיתוב,חלקם ג`ל, חלקם קישוטים מוכנים לאכילה מסוכר קיים גם דיו להדפסה במדפסת כדי ליצור עוגות.

והשורה ארוכה.
עשייה מהנה

מומלצים:

אם אהבתם לחצו על  דרגו אותי 

 

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת