00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

טנזיה טעימה וחגיגית לראש השנה

השנה החדשה בפתח וכך גם ההכנות... אני לא מארחת, אנחנו מתארחים אצל ההורים, אבל אצלי ההכנות והסידורים הם עדיין סביב תחילת שנת הלימודים. הנסיכה התחילה גן חדש והנסיך ביה"ס חדש, כיתה חדשה, מורה חדשה וסביב הנושא הזה יש ה מ ו ן התארגנויות. האמת, רוב ההתארגנויות היו סביב הילד שלי. הבת שלי, שתהייה בריאה, "נדלקה" על הגננת, ואיך שהיא מגיעה לגן היא אומרת לי "ביי, ביי אמא". מצד אחד כיף, מצד שני - אולי אין צד שני, לא, אני לא צריכה להיעלב שהיא אוהבת את הגננת, אני צריכה להיות שמחה! נכון, כן, ככה אני מרגישה.

הבן שלי- נסיך, שיהיה בריא. בירושלים, החליטו שבתחילת שנת הלימודים אין תקציב לסייעות עבור ילדים סכרתיים . מה יהיה אח"כ- אלוהים גדול, אבל בינתיים הוא בלי סייעת. מה עושים?  מה , אני אשב בביה"ס ואשגיח? לא. החלטנו , עקב הנסיבות, להצמיד לו נייד ,( ממש לא רצינו לעשות את זה) ושהוא יצור איתי קשר כשהוא לא מרגיש טוב וכשהוא אוכל. אז בינתיים זה עובד טוב ומי שבלחץ זו אני , אבל נראה לי שהוא מסתדר נהדר! מזל, מזל שהוא כזה בוגר והוא אפילו עוד לא בן 7. רק שיהיה בריא. אז נכון, זה לא הפיתרון האופטימלי עבורינו, אבל זה מה שיש. אז סביב כל זה והלחץ... השנה התחילה.
וזו הסיבה העיקרית שלא הספקתי לשבת ליד המחשב....

נחזור לעינייני ערב החג. כאמור אנחנו מוזמנים לחמתי. נהייה בערך 30 איש , אולי יותר. כרגיל, היא לא מרשה לי להכין כלום. אבל אני לא יכולה לבוא בידיים ריקות אז החלטתי להכין טנזיה מרוקאית .
מאד אוהבת טנזיה. מתאימה מאד לראש השנה, למרות שבמקור זה מאכל מסורתי לט"ו בשבט.
מגישה את זה עם אורז אפוי,בצל מטוגן ורימונים. מותאם לראש השנה...

אז למתכון המתוק מתוק הזה:

טנזיה מתוקה , חגיגית וטעימה

3 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות
100 גרם משמשים יבשים- 10 משמשים
100 גרם שזיפים מיובשים- כ7 שזיפים
כוס צימוקים בהירים
כוס אגוזי מלך חצויים 
100 גרם שקדים מולבנים חצויים
כפית מלח
1/2 1  כפית קינמון
3 כפות סוכר חום או דבש
יין אדום ( אפשר גם יין מתוק)

ההכנה:

חותכים משמשים לרבעים ואת השזיפים מגלענים וחותכים גם. מניחים בקערה בצד ומשרים במים רותחים לרבע שעה לפחות. לא לזרוק את מיי ההשרייה.
בסיר גדול ושטוח מטגנים את פרוסות הבצל במעט שמן קנולה עד שמזהיבות. מוסיפים את המשמשים,שזיפים וצימוקים, מלח וקינמון ומערבבים היטב. מאדים מספר דקות.
כעת מוסיפים יין אדום שיכסה את כל תחתית הסיר, מורידים לאש קטנה ומכסים , מבשלים כך כחצי שעה כאשר מדיי פעם בוחשים ואם יש צורך מוסיפים מעט ממיי ההשרייה של הפירות.
לקראת הסוף מוסיפים סוכר חום , שקדים ואגוזים. מבשלים עוד 3-5 דקות עד שכל הטעמים מתייצבים, מכבים את האש ומקררים.

להגשה- מומלץ מאד לחמם או להגיש פושר לצד אורז עם בצל מטוגן ורימונים.

שתהייה לכולנו שנה טובה  ומתוקה!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת