44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פאי תפוחים

פאי תפוחים

פאי תפוחים

 

 



החומרים:
תבנית לטארט מס` 26 משומנת
פלסטיק נצמד
נייר אפיה
מעבד מזון
2 כוסות שעועית או אחר לאפית התחתית(ניתן להשתמש רב פעמי)
מזלג
מערוך
מגררת

תחתית הפאי:
בצק פריך או אחר
לבצק
250 גרם קמח ( 1.75 כוסות קמח)
200 גרם חמאה
5 כפות סוכר וניל
2 חלמונים
כף מיץ תפוזים קר או מים קרים .במידת הצורך להוסיף עוד מעט
מעט גרידת לימון או תפוז מגוררת בפומפיה דקה. לא חובה.

לתחתית הפאי

שמים את כל המצרכים לבצק (פרט לנוזל) במעבד מזון.  מעבדים בפולסים קצרים עד שנוצר כדור בצק, במידה ונוצרים פרורים,מוסיפים מעט נוזל בהדרגה ומעבדים רק עד שהפירורים מתאחדים ונוצר כדור בצק יוצרים כדור חלק,עוטפים בפלסטיק נצמד ומאחסנים במקרר רצוי ללילה.
(לא פחות משעתיים).

מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעלה דק בעובי כ- 1/2 ס"מ ובקוטר שיצפה את התבנית+דפנות בגובה 2-3 ס"מ.

מגלגלים את הבצק ללא הנייר על המערוך ומעבירים מעל התבנית.  מהדקים את הבצק בעדינות עם הידים לתחתית ולדפנות. מסירים עודף הבצק  בגלגול של המערוך על התבנית.
מאחסנים את התבנית שעה וחצי במקרר או 20 דק` בפריזר .

מחממים תנור מראש לטמפרטורה של 220 מעלות C

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר/פריזר. עושים מעט חורים עם מזלג ומכסים את הבצק בנייר אפייה, מפזרים שעועית יבשה  למנוע תפיחה והשחמה של הבצק בזמן האפייה.

אופים 10 דקות בטמפרטורה גבוהה. מנמיכים את הטמפ` ל-180 ואופים עוד 5 דקות או עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומצננים.

למילוי:
1 ק"ג תפחי עץ סמיט או אחרים קלופים ופרוסים לעיגולים או חצאי עיגולים לא עבים

5-10 כפות סוכר

5 כפות ברנדי או קלבדוס אחר

2 כפיות קורנפלור מומסות בכף ברנדי או קלבדוס

קורט קינמון (לא חובה)

מעט צימוקים אגוזים שבורים קלויים (לא חובה)

ציפוי מעל לטארט:

כוס קמח
כוס אגוזים טחונים
100 גר` חמאה
8 כפות סוכר חום
כפית קינמון


תנור על-180 מעלות C .

להמיס מחצית מכמות החמאה בסיר רחב

להוסיף את תפוחי העץ ולאדות כ-5 דקות  עד להתרככות קלה.

להוסיף את הסוכר והקינמון על פי הטעם ולערבב עד שהסוכר נמס .

להוסיף את האלכוהול ולאדות עוד דקה

להוסיף את הקורנפלור המומס ואת אגוזים או צימוקים אם הוספתם. לערבב עד שהכל מבעבע.

לצנן. 
לסדר יפה  את הפרי על התחתית האפויה תפוח על תפוח או לשים הכל במרכז ולשטח לעצלנים.

לבזוק את הנוזל הנותר בסיר מעל לתפוחים.

לערבב את כל מרכיבי הציפוי (קמח, אגוזים, שארית החמאה, סוכר וקינמון  עד לקבלת פירורים. את הפרורים מפזרים על התפוחים ומכניסים לתנור מחומם מראש על 180 C
עד להזהבה  יפה.

אפשר להשתמש בפרי אחר עם ליקר /אחר המתאימים לפרי.

בתאבון

מומלצים:

אם אהבתם  דרגו אותי 

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.
המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ  לחצו כאן

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת