00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

דלעת ערמונים וקישואים ממולאים בקינואה ועשבי תיבול

12/09/2010
לאור מצבו הבריאותי החדש של האיש שלי אני נאלצת לג`נגל במטבח עם מצרכים קצת שונים ממה שאנחנו רגילים.
בשר בקר ובתוכו בשר טחון שהולך כאן בכמויות בדרך כלל, יורד מהפרק לגמרי, קטניות ובתוכן האפונה שאנחנו כ"כ אוהבים גם תעלם לה לפחות לזמן מה, ובמטבחי כנראה ישלטו בעלי הכנף בזמן הקרוב.
אמא שלי מכינה כבר שנים מאכל בולגרי שנקרא מדיאס. מדיאס אלו הם קישואים חצויים לאורכם שממולאים בבשר ומבושלים ברוטב עגבניות.  כשבעלי הגיע הביתה עם ארגז ענקי של קישואים הייתי צריכה לארגן לנו תבשילים שיכילו את הירק הזה מהר לפני שהם מתרככים ומאבדים את צורתם, וזה קורה מהר מאד לקישואים. 
אז קצת חילקתי לחברים בעבודה, הכנתי 2 פשטידות קישואים שאושפזו בהקפאה לעת מצוא, הכנתי פפריקש קישואים מעולה שנגמר מהר מאד וגם קישואים ממולאים בסגנון המדיאס אבל עם מילוי שונה, רוטב שונה וכמובן הכל נטול בשר.
אני לא מרבה לבשל עם קינואה אבל בזמן האחרון למדתי לאהוב אותה יותר ויותר והחלטתי שזה הזמן לשנות הרגלים ולנסות להכניס אותה יותר לתפריט המשפחתי. אולי גם הילדים יתרגלו אליה בסוף...
 
 
דלעת ערמונים וקישואים ממולאים בקינואה
 
מצרכים:
1 בצל קצוץ
1 כוס קינואה
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
מלח
פלפל שחור גרוס
מים חמים
 
עשבי תיבול - נענע, בזיליקום וטימין קצוצים
חופן חמוציות
5 קישואים חצויים לאורכם ומרוקנים מתוכן
2 דלעות ערמונים חצויות ומרוקנות מגרעינים
 
לרוטב עשבי תיבול לימוני
1 בצל קצוץ
מיץ מלימון 1
עשבי תיבול - נענע, בזיליקום וטימין קצוצים
מלח
אגוז מוסקט
מים חמים
 
אופן הכנת הקינואה:
מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הקינואה ומערבבים.
מוסיפים את הסויה והצ`ילי, מתבלים במלח ופלפל מוסיפים מים עד כיסוי תכולת הסיר, מערבבים ומבשלים 15 דק` על אש קטנה עם מכסה סגור.
מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
מוסיפים חופן חמוציות ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים.
 
אופן הכנת הרוטב:
מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים מיץ לימון, מלח, עשבי תיבול ואגוז מוסקט ומערבבים.
מוסיפים מים (כ-3/4 כוס) ומבשלים כ-5 דק`.
* ניתן להוסיף גם את תוכן הקישואים שרוקנו.
מתקנים תיבול ומורידים מהאש.
 
הרכבת המנה:
ממלאים את הקישואים והדלעות בקינואה המוכנה ומסדרים יפה בתבנית פיירקס משומנת מעט בשמן זית.
שופכים את הרוטב הלימוני מסביב לקישואים ולדלעות ומרטיבים גם מעט מלמעלה.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים 40 דק`*  בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מגישים חם.
 
* אם אתם מכינים קישואים בלבד זמן האפיה מתקצר לכ-25-30 דק` (עד שהקישואים מתרככים)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
אני מאחלת לכולכם שנה נפלאה
שנה של יצירה במטבח ובכלל
שנה של שגשוג והצלחה
שנה של בריאות!!
שנה של אהבה ופריחה
נחת וסיפוק
שנה בה תמיד תחייכו
שהעצב לא יפקוד את סף ביתכם
ושמחה תשלוט בחייכם!
 
שנה טובה ומתוקה
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

34 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת