77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ריבת חצילונים מתאימה לראש השנה

11/09/2010

אני לא יודעת למה בכל שנה בתקופה כזו, בא לי להכין ריבות, בדרך כלל אני אוהבת מאוד מתוק

ולא מוותרת על עוגות, אבל ריבות, זה משהו שאני אוהבת, אבל משתדלת להמעיט, ובתקופה הזו,

אולי זה בגלל מזג האויר, אולי זה בגלל תחילת השנה, לא ברור, העיקר שיהיה מתוק

 

ולא שאני יודעת להכין ריבות, אבל, כמו שאני מכירה את עצמי, באוכל, מוכנה לנסות, מה כבר יכול

לצאת לא טוב מפרי טוב וסוכר

 

אז קניתי חבושים, וקניתי חצילונים, והכנתי מהם ריבות לפי מתכון מהראש

 

ריבת חצילונים

מצרכים:

1.5 קילו חצילונים שחורים קטנים

1 קילו סוכר

1 כוס  מיץ לימון טרי

10 כוסות מים

5 מקלות קינמון - אני שמתי מעט אבקת קינמון

מי שאוהב יכול להוסיף ציפורן וזנגוויל, אני ויתרתי, לא אוהבים אצלי את הטעם

הכנה:

לשטוף היטב את החצילים ולקצר את הגבעולים, לחתוך מסביב לגבעול

לחורר במזלג מסביב לכל חציל.

 לבשל את החצילים בסיר עמוק עם מים 40-50 דקות לסנן מן הנוזלים ולהוסיף מים נקיים, לחזור

על הפעולה 3 פעמים, כדי להרחיק את המרירות מהחצילים 

לשים את הסוכר בסיר רחב וגדול, להוסיף מיץ לימון, מים, קינמון, לבחוש היטב ולבשל על להבה

בינונית 40 דקות.

 להוסיף את החצילים, לבחוש ולכסות, לבשל על אש נמוכה שעתיים.

לקרר, להכניס לצנצנת ולשמור במקום קריר.

בתמונה ריבת חצילים וריבת חבושים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת