55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

קובה סלק - אוכל עיראקי

קובה אדומה עם סלק - המתכון לקוח מ"דרך האוכל"

נוסה על ידי (חסרת ניסיון) וזכה להצלחה


למעטפת:


1/2 ק"ג סולת (2 וחצי כוסות)

1 כפית מלח

1 כף שמן

1 1/2 כוסות מים


למלית:
400 גרם בשר טחון

חופן עלי כרפס (סלרי) קצוצים

1 בצל קצוץ דק

1 שן שום כתושה

1/2 כפית מלח

קורט פלפל שחור

כפית תבלין בהרת


למרק:
3 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ

3 סלקים בינוניים קלופים חתוכים לשמיניות

2 כפות רסק עגבניות

4-5 גבעולי כרפס

מיץ מלימון אחד

4 כפות סוכר

1/2 מלח

קורט פפריקה

7 כוסות מים


אופן הכנה:


המעטפת:


1) יוצקים את הסולת לקערה מוסיפים מלח ושמן, מוסיפים מים בהדרגה עד יצירת בצק דליל, ממתינים 5

    דקות לספיגת המים.

המלית:

 

2) מערבבים את חומרי המלית ושמים 10 דקות בצד לספיגת הטעמים.


המרק:

 

1) מחממים את השמן מטגנים את הבצל עד השחמה.

2) מוסיפים את הסלק ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רסק וגבעולי כרפס.

3) מוסיפים את מיץ הלימון, סוכר, מלח, פפריקה מערבבים.

4) יוצקים את המים מרתיחים מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.


הקובה:

1) מרטיבים מגש במים, מחלקים את התערובת לכדורים קטנים בגודל אגוז, מניחים על המגש הרטוב.

2) בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.

3) נוטלים כפית גדושה מהמלית ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.

4) מניחים על המגש וממשיכים כך את כל שאר הכדורים.

5) מניחים במרק הרותח 7-8 כדורים,מחכים דקה ומוסיפים עוד 7-8 כדורים, מנערים את הסיר בזהירות

    למניעת הידבקות הקובות.

6) מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, מכסים עוד 10 דקות.

הערות שלי:

אם קיבלתם כמות גדולה של כדורים, ניתן להקפיאם, לפעם הבאה


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת