33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

ממולאים - הכי הכי

מילוי

מה ניתן למלא?

קמטים למשל, אותם ניתן למלא בקלציום, קולגן סיליקון רסטלין שומן עצמי (אלוהים, איך זה נשמע! ועוד במחוזותינו אנו...) ועוד.... (כן, יש עוד).

מה עוד? גז, למזגנים ומציתים, אוויר בגלגלים. (כל אחד מתבקש להתאים מילוי ,לצרכים...).

ניתן למלא גם ציפורניים, כל אלה שבונות אותן אצל מומחיות, באות אחת לחודש לביצוע מילוי ותוספות (ועל זה נאמר: "שרק לא יחסר"...).

כמובן למלא ברכה במים (אחרת לא נעים יהיה לשחות).

אסור לשכוח למלא במזווה את כל החוסרים (שחלילה, לא נשאר רעבים).

פעם, הקפידו מאוד למלא בדיו את העט. (למזלנו, נפטרנו מעונשו של זה עם כל הטיפטופים והכתמים).

כמעט שכחתי, למלא מצברים! (בחשמל או באנרגיות אחרות).

לוטו חברים! לא לשכוח למלא לוטו! (כי בלי זה אין צ`אנס לזכות!).

בקיצור, יש המון דברים למלא - בעיקר חובות......

וכל המילויים האלו פה כולם,  בכדי להביא את הפלפלים הממולאים שהכנתי,

בפניכם ובפני כל העולם!

פלפלים ממולאים - הכי הכי!

כן, אני יודעת שיש לכם מתכון מנצח, אבל זה, באחריותי, הכי הכי!!!

נתחיל במצרכים

10 פלפלים קטנים (ירקרקים ואדומים או רק מצבע אחד).

400 גר`בשר בקר טחון גס

1/2 כוס אורז שעבר חצי בישול.

1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה.

1/2 חבילה כוסברה קצוצה.

2 שיני שום קצוצות.

2 כפות שטוחות פירורי לחם.

1/3 כוס שמן זית.

5 עגבניות מיובשות קצוצות.

1 עגבנייה גדולה מרוסקת.

מלח, פלפל.

1 כפית אורגנו.

לרוטב

4 עגבניות מגוררות או קופסא של עגבניות מגורדות.

100 גר`רסק עגבניות.

2 כפות קטשופ

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

11/2 כוס מים.

1/2 כוס יין אדום יבש.

1/3 כוס שמן זית

מלח פלפל

כף פפריקה מתוקה

כפית פפריקה חריפה

כפית אורגנו.

אופן ההכנה

להכניס את כל  המצרכים של הרוטב לסיר רחב ולהביא לרתיחה.

לחתוך את ראשי הפלפלים, אך לא עד הסוף - להשאיר חיבור, לנקות את הגרעינים והקרומים. 

לערבב את כל חומרי המילוי היטב.

למלא  את הפלפלים - בלי לדחוס, עד גובה של 3/4 מגובה הפלפל.

כשהרוטב רתח להוריד את הסיר מהלהבה. בעזרת מצקת קטנה או כף, ליצוק מעט מהרוטב לתוך הפלפל.

לסגור את הפלפל ולהניחו "עומד" בסיר עם הרוטב, כך את כל הפלפלים.

הרוטב אמור כמעט לכסות את כל גובה הפלפלים. במידה ולא, ניתן להוסיף עוד מים. 

להביא לרתיחה ולהוריד את להבת האש - לנמוכה מאוד לכשעה וחצי עד שעתים.

להציץ  לפלפלים מידי פעם, שלא יחשבו שזנחתם אותם לנפשם ושלא יעלבו........

טיפ'טן - בכדי לתת לאורז ארומה נפלאה, כוס הנוזלים הראשונה - כוס יין לבן, לתת ליין להספג קצת ואח"כ להוסיף את  יתר הנוזלים.

 

שבת שלום

ושנה מלאה כל טוּב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת