00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של סיגלין

חוזרים לשגרה

חזרה לשגרה אומר גם חזרה של הבנות לשנת הלימודים הסדירה , סוף סוף החיים חוזרים למסלולם אבל לכל דבר יש פלוסים ומינוסים + + + + - - - -

צריך לקום מוקדם יותר , רבע לשבע לכל המאוחר כדי להספיק להעיר את הבנות,

להכין סנדוויצ'ים - מטלה די מעצבנת כאשר היא  הופכת לרוטינה יומיומית , צריך לגוון מדי יום לקלוע לטעמם של הילדים לדאוג שהסנדוויץ יהיה בריא ככל האפשר לקמץ בשוקולד דווקא להוסיף חלבון ואם אפשר ירקות כי זה מאד חשוב וגם פרי בצד וכמובן שבקבוק מים קרים.

מצד שני הבקרים הפכו להיות שקטים :

צופית -  3 פעמים בשבוע מתחילה בעשר מה שאומר פחות עצבים על הבוקר כי בדרך כלל מגרדים אותה מהמיטה.

הדר  -  יוצאת לבית הספר  בשבע וחצי עד רבע לשמונה  ואני יוצאת לעבודה בסביבות רבע לתשע

מה שנותן לי שעה שלמה להיות עם עצמי .

 

להיות עם עצמי לא אומר לשבת בבוקר רגל על רגל עם העיתון היומי שמגיע עד דלתי  כאשר העוזרת מודיעה לי שארוחת הבוקר מוכנה בגינה והכל נראה כמו בסרטים.........להיות עם עצמי בבוקר אומר לארגן קצת את הבית ולבשל לבנות שכשיחזרו מבית הספר תהיה להם ארוחה חמה בבית.

וכך גם נולדו רוב התבשילים שלי  שבקישורים מצד שמאל - בגלל הצורך להיות עם עצמי בבוקר אני מבשלת הכי זריז כמה שרק אפשר.

מתכון לתבשיל של כבד עם תפו"א בסגנון אסייתי , בישול של כרבע שעה אבל.....לצלם כבד חי לא כ"כ מומלץ ( נראה רע בתמונות ) אז אתן הסברים ומעט תמונות ותסמכו עליי שהתבשיל מאד מאד טעים.

 כבד עוף בנוסח אסייאתי

ארוחה משלושה מצרכים בסך הכל

המצרכים :

500 גר' כבד עוף

2 תפוחי אדמה בינוני / גדול

בצל גדול או 2 בינוני

תיבול

רוטב סויה

צ'ילי מתוק

סויה בסגנון סיני

סילאן

 אופן ההכנה

לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך אותם לקוביות קטנות

לשים בכלי המתאים למיקרוגל לכ-7 דקות עם מעט שמן זית ומרק בצל (לא חובה)

ולבנתיים לטגן במחבת בצל חתוך לרצועות .

ניקח שני בצלים בינוניים ונחצה אותם לשניים. כל חצי, נחצה לאורכו (מכיוון השורש לכיוון ראש הבצל) ואז נפרוס לפרוסות. לא חשוב להקפיד פה על אחידות או על עובי הפרוסה, 

** התמונות נלקחו מהרשת 

לטגן את הבצל עד לשקיפות אין צורך להשחים

להוסיף את כבדי העוף ( הצלוים לשומרי הכשרות) ולטגן אותם מכל הצדדים

להוסיף את  התיבול ( די מיימי) להמשיך לטגן

להוסיף את תפוחי האדמה שיצאו מהמיקרו 

כדי לא לייבש את הכבד יותר מדי , ניתן לכסות עם מכסה למס' דקות כדי שיווצר רוטב במחבת

להקפיץ את הכל יחדיו עד שהכל " משחים " אבל לא מדי

והאוכל מוכן.

 

ס יגל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל סיגלין אלא אם צויין אחרת