88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

עוף על מצע פתיתים ואיטריות ברוטב קארי וחמאת בוטנים

 

את המתכון הכנתי בהשראת הערב שנערך לבלוגרים על ידי פסטה ברילה במבשלים חוויה - פרתם

בראשון לציון. השף הכין לנו מנה טעימה מאוד של פרגית עוף על גבי פתיתים, ואני שיניתי

את המתכון.

 

המתכון מתאים מאוד לארוחה חגיגית, אני הכנתי לערב שבת, אפשר להכין גם לערב ראש השנה

 

כמה הערות לפני הכנת המתכון:

1.   עדיף שהעופות ישהו זמן רב במרינדה

2.   להכין תבנית שבה תגישו את המנה ישירות לשולחן

3.   לגבי הפתיתים, כל צורה תתקבל למתכון, אני בחרתי עגולים

4.    לגבי איטריות, רעיון שלי, מי שלא אוהב יכול לוותר

5.   מי שלא אוהב חמאת בוטנים שלא יוסיף, אבל משדרג את המנה. אני הוספתי עם שברי בוטנים

 

מצרכים:

1 חבילה פתיתים

1/4 כוס שמן קנולה לטיגון העוף

4 כפות שמן קנולה לבישול הפתיתים

מעט איטריות דקות – לא חייב

כרעיים של עוף מנוקים לפי מספר הסועדים או סוג אחר של עוף

3 כפות רוטב קארי , 2 כפות רוטב סויה, 1 כף חרדל אני השתמשתי בחרדל דיז'ון גרגרים, 3 כפות

חמאת בוטנים

1 כף מלח (חצי כפית למרינדה וחצי כפית לפתיתים)

 

להכין מרינדה מ:

רוטב קארי, רוטב סויה, חמאת בוטנים, חרדל, 1/2 כפית מלח ולהכניס את העופות ולמרוח אותם

במרינדה. אני השארתי לילה שלם במרינדה, במקרר, בקערה מכוסה עם ניילון נצמד. כמה שיותר

במרינדה העוף יספוג טעמים נפלאים. 

 

לחמם בסיר 4 כפות שמן, להכניס את הפתיתים ולטגן, בערך רבע שעה, לערבב כל הזמן,

שהפתיתים לא ישרפו. להוסיף 1/2 כפית מלח, לערבב, ולהוסיף 2 כוסות מים רותחים, להמשיך

לערבב בעדינות, להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה. אם מוסיפים איטריות, זה השלב להוסיף

אותם. זמן הבישול מופיע על גבי האריזה של הפתיתים.

 

בנפרד, להכניס שמן לסיר עמוק, לחמם מעט ולהכניס את העוף, לטגן בזהירות מכל הצדדים על

אש בינונית בערך 15 שעה עד שהעופות מקבלים גוון חום.

 להכנת המנה:

 

לחמם תנור 150 מעלות.

 לקחת את התבנית שבחרנו, אני לקחתי תבנית עגולה. לשפוך את הפתיתים לתוך התבנית, לסדר

את העופות מעל, לשפוך מעל את השמן שבו טיגנו את העופות, לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור

לחצי שעה על חום של 150 מעלות.

 

לכבות את התנור, להשאיר בתנור מכוסה בנייר כסף לפחות חצי שעה לפני ההגשה.   

 

וזה מה שנשאר מהמנה 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת