00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

חלת דבש

05/09/2010

 

חלה נהדרת  לראש השנה רכה וטעימה,אין מה לחשוש מהמתיקות  הטעם של החלה בגבול היא לא מתוקה כל כך.

אצלי נאפתה אחרי פחות מ20 דקות על טורבו.כשהוצאתי אותה מהתנור ישר כיסיתי אותה במגבת כדי שלא תתיבש.

מומלץ בעיצוב החלה לעבוד על מישטח מקומח,(אני תמיד משאירה בצד  כחצי כוס קמח )

 

פה התמונות צולמו כשהחלה חמה.

 

מקור:המתכון של אורי שפט השף-קונדיטור של מאפית "לחמים"

.
חלת דבש עגולה  לראש השנה.
 

 

 
מרכיבים ל-2 חלות:

       1 ק"ג  קמח חיטה לבן (מנופה)(שמתי חצי כוס בצד)

     1 שקית או 1 קוביה שמרית     (50 גר')

     1 שקית משפר לאפיה ביתית(לא הוספתי)

       1 כף שטוחה מלח

       1 ביצה מס' 2 (שמתי מס' 1

       1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה

       ½ כוס (160 גר') דבש

    ¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים

לקישוט:

      ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.(לא הוספתי סוכר גבישי)

הוראות הכנה:

  1. מערבבים את הנוזלים: שמן, מים,ביצים,ודבש במיקסר(ראה טיפ להוספת הדבש)
  2. מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
  3. מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
  4. מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
  5. מכל שני כדורים מכינים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
  6. מפתלים שני גלילים יחד לצורת בורג (או קולעים צמה משני הגלילים על פי הטיפ של "שמרית"), יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה.
  7. מפתלים את שני הגלילים הנותרים ובאותו אופן מכינים את החלה השניה.
  8. מתפיחים בטמפרטורת  החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה, בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
  9. אופים כ- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות

טיפ להוספת דבש: למזיגה קלה של הדבש,יש לשמן את כוס המדידה לפני הוספת הדבש וכך יחליק הדבש בקלות לקערה.

 

בהצלחה וחג שמח

 

 

     וברכת שנה טובה לפי סדר א.ב. מהבלוג הנוסף שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1774520&r=1

 

 
 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

103 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת