00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

לוזינה מרמלדת חבושים

 

 

"לוזינה" עיראקית-מרמלדת חבושים.

 

ממתק טעים מאוד,בשווקים ובמעדניות מוכרים לפי משקל אבל עם חומר משמר

כשתכינו בבית תרגישו את ההבדל העצום בטעם .

אם אוהבים לאכול  פחות עבה ,להשתמש בתבנית יותר גדולה  .

אפשר להכין גם בתור ריבה.לאחר שהחבושים מתבשלים להעביר לצנצנות מעוקרות(כמובן ללא  תוספת הקוקוס)

 

 

החומרים:(סיר רחב וכף עץ)

1.5  קילו חבושים מקולפים ומגוררים.
1 ק"ג סוכר(לאחרונה שמתי כ900 גרם)
3  כפות מיץ מלימון טרי
1-1/2  כפית קינמון טחון
קוקוס

ההכנה:
שוטפים היטב את החבושים ומרתיחים  רתיחה אחת כ5 דקות (כדי שיהיה קל לקלוף ולגרד אותם).
מקלפים ומגרדים את החבושים (לאחר שהתקררו מעט),שמים בסיר רחב את הסוכר,מיץ הלימון,והקינמון,(חוץ מהקוקס).מבשלים על אש קטנה מאוד ללא מכסה (תוך ערבוב)
כשעה בערך או פחות עד שרואים את תחתית הסיר כשבוחשים. יש צורך לערבב לעיתים קרובות מאוד ,מבשלים עד שהריבה הופכת להיות כתומה .
מפזרים קוקוס על תבנית,מוסיפים את העיסה כשהיא חמה ועל זה שוב קוקוס.
מקררים מעט ומכניסים ללילה במקרר. חותכים לריבועים או יוצרים עיגולים עם קוקוס.

מאחסנים בקופסא סגורה במקרר.

ניתן גם להקפיא בשקיות ניילון כל חתיכה בנפרד.

  שנה טובה.:kiss

תמונות משוק פורטובלו בלונדון:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2376048

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

53 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת