00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

טרין חצילים או כיכר בשר אפויה עם חצילים

לפני יומיים ראיתי בפורום מתכונים של "תפוז" מתכון של טרין חצילים שהכין omershliva . התמונה נראתה נפלא וישר קפץ לי בראש, שנשארו לי עוד המון חצילים מטוגנים, מהסביח שהכנתי לחנוכת הבית. ידעתי שאכין את זה, כל העבודה של הטיגון מאחוריי ורק נשאר לי להפשיר בשר בקר, לערבב ולתנור. זה מה שעשיתי, יצא נפלא, טעים ביותר וכמובן חגיגי. יישרתי חתיכה ואכלתי עם כפית. התענגתי על כל ביס.

הדבר היחיד שקרה- אחרי שפרסתי פרוסה אחת, השנייה כבר החלה להתפורר. חיפשתי ומצאתי בספר "בשר טחון" של אהרוני, שהוא מוסיף למאפה דומה ביצה , שכנראה מחזיקה את התערובת ומונעת את התפוררות הבשר.  לכן, חושבת שכדאי להכניס ביצה לתערובת  ולכן יש כוכבית לידה .

בטוח אעשה את המנה היפיפיה הזו שוב- ובפעם הבאה אנסה עם ביצה!

מתכון לטרין חצילים או כיכר בשר אפויה עם חצילים 

המצרכים:

2 חצילים 
250 גרם בשר טחון
1/2 קופסת פטריות משומרות שטופות- אפשר טריות כמובן
* ביצה
1 כף אבקת מרק פטריות
מעט כמון
כף פפריקה
מלח ופלפל
בצל וחצי קצוץ, מטוגן.
שני שיני שום קצוצות
כף שמן זית

ההכנה:

תחילה פורסים את החצילים לאורך, מפזרים מלח גס ומשאירים לחצי שעה להוצאת מרירות. שוטפים, מייבשים ומטגנים את פרוסות החצילים בשמן עמוק. מוציאים על נייר מגבת לספיגת עודפי שמן.

במחבת מטגנים על ספרי שמן בצל קצוץ עד שיהפך שקוף. מוסיפים את הבשר הטחון, פפריקה, כמון, פטריות ( אפשר לחתוך אותן מעט), אבקת מרק פטריות,שום קצוץ, מלח, פלפל וכף שמן זית. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה צבעו לאפור. מכבים את האש ומניחים בצד. ( מקררים מעט ומוסיפים את הביצה ומערבבים מהר שתטמע היטב, כדי שלא תהפוך לחביתה. )

לוקחים תבנית אינגליש קייק ומסדרים חצי מכמות החצילים על גבי צד אחד של התבנית כאשר חצי מהחציל נמצא על תחתית התבנית והחלק האחר נשען על דופן התבנית ומשתפל כלפי חוץ. לאחר שסיימנו את הצד הראשון  עוברים לצד השני של התבנית.

זה נראה כך לפני המילוי:

מכניסים פנימה את המילוי משטחים היטב עם כף ומכסים את הבשר עם שאריות החציל שנשארו מחוץ לתבנית. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור חם, 180 מעלות לחצי שעה. מוציאים ומקררים מעט . הופכים על צלחת ודוגמים....מעדן!

הערה: הכנתי את המאפה במיוחד לאטקינס  ולכן לא התפרעתי.  הייתי מוסיפה גם צנוברים , חתיכות בטטה קטנות מבושלות וצימוקים לתערובת הבשר.

 
שבת שלום, נעימה וקרירה.   

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת