00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

ONAMI

03/09/2010
ONAMI, הארבעה 18, תל-אביב

 

מוסד בהתהוות

 

לאונמי מקום של כבוד בהיסטוריה הקולינארית של תל-אביב. כשהוקמה בקיץ 1999, היא היתה אחת המסעדות היפניות הראשונות בישראל. רבים איבדו בה אז את בתולי הסושי שלהם. אם כיום מתחרה הסושי בפלאפל על תואר המאכל הלאומי, אז אונמי יכולה לזקוף לעצמה חלק מהקרדיט.

 

למרות הזמן הרב שחלף מאז פתיחתה, המסעדה מזדקנת בכבוד. לדעת רבים מדובר עדיין באחת היפניות הטובות בארץ. אונמי היא כמו אישה מבוגרת, ששומרת על עצמה – ומצליחה להישאר אטרקטיבית ומושכת. המסעדה נראית עדכנית ויוקרתית גם בהשוואה להיכלי האוכל המפוארים, שנפתחו בשנים האחרונות בעיר. היא מוארת בצורה אפלולית, סקסית – ומזכירה מסעדות דומות בניו-יורק. במרכזה ניצב בר מזמין, שבו כ- 40 מקומות ישיבה – ואשר ממנו ניתן להתבונן בסושי-מן המיומנים בפעולה.

 

בעת ביקורי במקום, הוא היה מלא לחלוטין בקהל יאפי, בורגני, שנראה שמורגל היטב בהנאות החיים הטובים. התיישבתי על הבר ועיינתי בתפריט. תפריט? זהו ספר עב כרס, שיבלבל בקלות גם את מי שבקיא בנבכי המטבח היפני. הוא מכיל לא פחות מ- 150 מאכלים(!), חלקם בעלי שמות משונים ביותר.

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

אגדאשי טופו (28 ₪). מדובר במנת הדגל המפורסמת של המסעדה. היא מכילה קוביות טופו מטוגנות בציר אגדאשי, שיטאקי, צנון, סויה ופטריות נמקו. המרק היה בעל טעם עמוק ועשיר בצורה יוצאת דופן. באופן פלאי אפילו לטופו היה טעם מיוחד. לגמתי מהמרק באיטיות - רק כדי שלא יגמר. יצירת מופת קולינארית, שמצדיקה את הכתרים שנקשרו לה.

 

 

הוטטה בייקון מאקי (24 ₪). מדובר בשני שיפודוני סקאלופ עטופים בבייקון, המוגשים ברוטב טריאקי מתקתק. טעמו המלוח והמעושן של הבייקון לא השתלט על הצדפה העדינה והנימוחה. חיבור מיוחד ומעניין של טעמים, המהווה נשנוש פתיחה מוצלח ביותר. בנוסף הזמנו אספרה בייקון מאקי (22 ₪). הפעם הבייקון עטף אספרגוס. מנה סטנדרטית יותר, שהחווירה לעומת קודמתה.

 

 

מגזרת ההוסומאקי (אצה במילוי אורז) הזמנו קליפורניה מאקי (16 ₪), שכלל סלמון, אבוקדו ומלפפון. הדג היה טרי, התיבול מדוד היטב והאורז רך במידה הנכונה. סושי נהדר.

 

 

נגירי טמאגו (2 יחידות, כל אחת 8 ₪). מדובר ב"אצבע" אורז עם אומלט יפני. החביתה הקרה היתה קצת אנמית, לא הורגשה בה כל מתקתקות. מנה סתמית.

 

 

מגזרת האינארי (כיסוני טופו במילוי אורז) הזמנו יסאיי קוקטייל אינארי (2 יחידות, כל אחת 15 ₪). המנה הכילה אספרגוס טמפורה, אבוקדו, טאקוואן, שקדים קלויים וטריאקי. עוד נשנוש קליל וחביב.

 

 

אגף הקינוחים פה פחות נאמן למסורת היפנית. הזמנו מתוכו שינקובה טראפל (32 ₪). מדובר במשולשי שוקולד לבן ומריר על קראנץ` נוגט. לא נרשמו תלונות אך גם לא מחמאות.

 

 

לא כל המנות אמנם הסבו את אותה רמת הנאה, אך כמה מהן היו מופלאות ממש (במיוחד האגדאשי האגדי). למרות שחלף יותר מעשור מאז פתיחתה, אונמי נותרה רלוונטית מתמיד. חומרי הגלם איכותיים, השרות מוקפד – וחוויית הבילוי מהנה במיוחד. נחמד לשבת כאן לארוחה של מנות יפניות קטנות, מענגות – ושבאופן מפתיע אינן יקרות כפי שחושבים.

 

ציון: 4 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 18/09/2010:

בארוחה שלאכלנו היום במסעדה הוזמנו המנות הבאות:


אגדאשי טופו (28 ₪). מרק מופלא ששווה להגיע לכאן במיוחד עבורו.

 

אונמי דרים (48 ש"ח). 4 יחידות אינארי טמפורה במילוי שרימפס, סלמון, ביצי סלמון, טמאגו, שיטאקה, צנון מוחמץ, אבוקדו, מלפפון וגזר. מנה לא זולה אך מוצלחת מאוד.

 

 

וואפו באנבנג`י (28 ש"ח). רצועות עוף קר מאודה בסאקה על מצע מלפפונים ברוטב מיסו פיקנטי. היתה זו המנה הכי פחות מוצלחת בארוחה.

 

 

כדור קוקוס במילוי שוקולד בלגי (17 ש"ח):

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת