00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

תפריט ארוחת פינגר פוד חלבית

01/09/2010

אירחנו אתמול כמעט 30 איש לחנוכת בית. עדיין לא התאוששתי, אבל היה מקסים, שמייח ומלא בתפילות וברכות לדירה החדשה. מאד נהנתי מהארוח ומהחברה -  משפחה קרובה -  ובעיקר נהנתי מהמחמאות על שולחן האוכל.

כבר אמרתי שלא רציתי לעבוד קשה מדיי , אבל כרגיל, זה לא עובד אצלי. למרות שהאוכל היה בסגנון פינגר פוד ולא היה צורך ב"כלי עבודה" בשולחן, היו לי הרבה הכנות. אז אלו הם הדברים שהכנתי:

# פינה בשולחן של הרכב סביח בעצמך. ( הכנתי ה מ ו ן חצילים מטוגנים, טחינה, סלט קצוץ דק דק דק, פרוסות של ביצה קשה ,סלט חריף ופיתות.

# פשטידת בצל ופטריות חתוכה , שאפשר לאכול בידיים. ( מתכון בהמשך ).

# טורטיות ממולאות בגבינת שמנת ( ייצור עצמי ) וממרח פלפלים קלויים מוגש חם ישר מהתנור. (מתכון בהמשך)

# באגט ממולא במוצרלה, עגבניה ובזיליקום- מוגש חם ישר מהתנור ( מתכון בהמשך)

# 2 חבילות של בורקסים פילו במילוי גבינה של מעדנות ( קנוי- אליפות!!) וגם חבילה של בורקס תפ"א

# בגט חתוך לפרוסות ו-2 סוגי גבינות שמנת 5% של טרה.

# מגש ירקות חתוכים של מלפפונים,עגבניות שרי,תירס גמדי,מקלות גזר מוגש על מצע עלי חסה.

# 3 סוגי קינוחים וכיוון שהם ממש לא נחשבים פינגר פוד, הם ייכנסו בפוסט אחר. 

אז ניגש למתכונים ולתמונות.....

מתכון לפשטידת בצל ופטריות מצויינת
לתבנית הגדולה של התנור.

מצרכים:
לבצק:
1 חבילת מחמאה רכה
3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח ושקית א. אפייה.
1 אשל

למילוי:
1 בצל גדול או 2 קטנים פרוסים דק.
2 חבילות פטריות שמפיניון טריות פרוסות או למקצרי הדרך 2 שימורי פטריות פרוסות, שטופות   
4 ביצים
4 כפות אבקת מרק פטריות
2 שמנת חמוצה ( שמתי 9% )
מלח ופלפל לתיבול המילוי

ההכנה:

לבצק: לערבב קמח ,אשל ומחמאה לבצק רך. להכניס למקפיא  ביום קיץ חם או למקרר ביום אחר..
למילוי: לטגן בספריי שמן את רצועות הבצל. במחבת אחרת לטגן במקביל את פרוסות הפטריות הטריות ולהוסיף טיפה מלח. בטיגון הפטריות ייצאו המון נוזלים, לא עושים בהם שימוש.
בקערה לערבב ביצים,שמנת חמוצה,אבקת פטריות,מלח ופלפל ובסוף להוסיף בצלים ופטריות ללא הנוזלים.

להוציא את הבצק מהפריזר, להכניס אותו בין 2 דפי אפייה ולרדד אותו בעזרת מערוך לגודל מעט יותר גדול מהתבנית. כשהגענו לגודל הנכון, לקלף את נייר האפייה העליון בזהירות ולהשאיר את הבצק על הנייר התחתון. להכין קצוות לבצק סביב סביב. לשפוך את המילוי שהכנו לתוך הבצק ולסדר באמצעות כף את המילוי שיתחלק שווה בשווה.

להכניס לתנור חם, לחום בינוני, ל40-45 דקות עד שמתחיל להשחים. להוציא ולקרר.

פשטידה נהדרת, אפשר לחתוך אחרי קירור ולקחת לפיקניק...

 

 מתכון לטורטיות ממולאות בגבינת שמנת וממרח פלפלים קלויים

המצרכים להכנת הגבינה ( מתכון של חברה אהובה) :
3 שמנת חמוצה של פעם - 29%
3 אשל
חיתול בד או מפית מטבח מכותנה
1/2 כפית מלח גס

ההכנה:

מרתיחים מים בסיר לא עמוק אך רחב. לאחר שרתחו, מכבים את האש ומכניסים את 6 הגביעים כפי שהם, לתוך המים הרותחים. לא לגעת ולא לפתוח את המכסים. להשאיר אותם כך ליממה בערך או עד שמתקרר לגמרי. יכול להיות שלמחרת בבוקר המכסה של הגביע יתרומם מעט- וזה בסדר.

כאמור, לאחר שהתקרר, לקחת קערה גדולה ולשפוך את תוכן הגביעים פנימה, להוסיף את המלח ועוד תוספות למיניהן שעולות בראשכם ( שמיר/ בצל ירוק/ זיתים ירוקים/שום וכ"ו)- אני השארתי טבעי והוספתי רק מלח- לערבב היטב ולהעביר את כל התכולה לתוך החיתול, לקשור היטב ולהניח בתוך מסננת מעל קערה או מעל הכיור ל-24 שעות. 
לאחר 24 שעות אפשר לפתוח את החיתול ולהכניס את  הגבינה לכלי ולמקרר . 

זהו,גבינת השמנת מוכנה.

אפשר לשנות את אחוזי השומן של הגבינה לפי הבחירה של כמויות השמנת מול האשל. 

 

טורטיות ממולאות בגבינת שמנת וממרח פלפלים קלויים

מה צריך?
טורטיות קנויות
גבינת שמנת
ממרח פלפלים קלויים שהכנתי לבד

פשוט וקל: לוקחים טורטיה, מורחים עליה גבינת שמנת בשכבה דקה, באמצע הטורטיה מניחים 2-3 כפיות של ממרח פלפלים קלויים ומורחים היטב במרכז הטורטיה. מגלגלים את הטורטיה וחותכים לשלוש ( את הגדולה ) ואת הטורטיה הקטנה לשתיים. ממלאים מגש שלם בטורטיות ומכניסים לתנור חם לכחמש דקות.... ומגישים חם. מעדן!!!

והמנה האחרונה היא באגט אפוי עם מוצרלה של אהרוני


המצרכים:
באגט טרי
2 עגבניות פרוסות דק
2 כדורי מוצרלה גדולים פרוסים דק
2 שיני שום כתושות
שמן זית
12 עלי ריחן = בזיליקום
מלח ופלפל לטעם

ההכנה:

חותכים באגט לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ- אך לא לפרוס עד הסוף. החלק התחתון של הבאגט נשאר מחובר.
בקערה קטנה מערבבים שמן זית, שום כתוש ,מלח ופלפל. מערבבים היטב. בעזרת מברשת מברישים את תוך הפרוסות משני הצדדים בתערובת השמן, מוסיפים פרוסת מוצרלה, עגבניה ובזיליקום בכל רווח כזה. מכניסים לתנור חם לכחמש דקות עד שהגבינה מבעבעת....

עוד מעדן משגע!! להגיש לשולחן כבאגט שלם או כמעט שלם ( 2 חתיכות ) והאורחים כבר יחתכו לעצמם את החתיכה שלהם..

 

זהו, עד כאן ארוחת הפינגר פוד הטעימה. אז אם קראתם עד כאן, שאפו לכם ( זה בהשפעת הישרדות :-).

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת