00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פשטידת זיתים

06/09/2010
 
 
במהיר, בקטנה, לפני הבישולים של ראש השנה.
 
לסופ"ש הכנתי 2 פשטידות מהירות שהולכות עם כל סלט ליד.
הפעם הכנתי את הבצק עם שמן זית במקום חמאה. 
 
מרקם הבצק היה קל יותר (אם כי אני עדין מעדיפה חמאה עם כל דבר).
 
 
 
 
 
 
פשטידת זיתים
 
לבצק
 
2 כוסות קמח מנופה
1 כף תערובת שמיר קצוץ
1/2 כוס שמן זית
מים
קורט מלח
 
 
למילוי
 
1 כוס טבעות זיתים
1 כוס שני סוגי גבינות מפוררות / מגוררות  (השתמשתי בבולגרית +קשקבל)
2 ביצים
1 שמנת לקצפת
 
 
 
 
 
 
בקערה, לערבב קמח, מלח, שמיר ושמן תוך הוספת מים לפי הצורך עד קבלת בצק גמיש. ליצור כדור, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה.
 
לרדד את הבצק על משטח מקומח ולהניח את הבצק בתבנית פאי נשלפת. להדק היטב לשולי הבתנית ולחתוך את היתרה.
 
לחמם תנור לחום בינוני של 175 מעלות.
 
לערבב ביצים עם שמנת לקצפת. לזרות את הגבינות על הבצק, מעל את תערובת הביצים ולאפות בתנור עד שהשוליים משנים צבעם.
 
 
 
 
 
  
להניח מעל רדיד אלומיניום, להעלות את חום התנור ל 185 מעלות ולאפות עוד כ 10 דקות. להוציא מהתנור.
 
אכלנו עם סלט ירקות קצוץ דק וסלט כרוב סגול.
 
 
 
אחד מהרשת
 
 
 
בתיאבון
 
אלינוער 
 
 
 
לצערי וצערכם הפרדס האריך את סיום התחרות לעוד חודש. למי שבא להקליק אודה מראש כמובן.
 
http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=3854

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

55 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת