00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

תאנים אפויות

02/09/2010
דבר הזוי קרה לנו השבוע! בעוד האיש שלי נמצא בקומה התחתונה עובד על המחשב, משהו/י נכנס אלינו הביתה, הניח סלסלה של תאנים טריות על הרצפה בכניסה לבית ונעלם.
התאנים היו משגעות!! עסיסיות בדיוק במידה הרצויה, מתוקות ויפות בדיוק כמו שצריך והשתלבו מצויין במוזלי היומי שלי.
ואם אתם שואלים את עצמכם אם גילינו מי הנדבן.... אז זהו, שאין לנו מושג!!
אז אם יש תאנים כל כך יפות וטעימות, צריך להכין מהן משהו טעים. כמה הצעות טובות קיבלתי בדף הפייסבוק של הבלוג - להכין ריבה, לאפות פאי עם קרם פטיסייר, עוף עם תאנים, גלידה והצעה מקורית אחת היתה לשלוח את הסלסילה למציעה , רעות (אופה מוכשרת!) הציעה לי לקלות אותם עם גבינה כחולה, פיסטוקים ודבש - קניתי אבל קצת שיניתי. ותשמעו, זה טעים!! זה פשוט מיוחד וטעים!
 
תאנים אפויות עם גבינה כחולה וסילאן
 
מצרכים:
9-10 תאנים בשלות חצויות
100 גר` גבינת רוקפור מפוררת
50 גר` אגוזי מלך קצוצים או שקד מולבן גרוס
1 כף סוכר
 
אופן ההכנה:
את התאנים החצויות מסדרים בכלי חסין חום כשהחלק החצוי כלפי מעלה.
בקערה קטנה מערבבים את הגבינה עם הסוכר והשקדים.
מניחים תלולית קטנה של תערובת הגבינה על כל תאנה ומעל הכל שופכים סילאן.
 
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב גריל כ-15 דק`.
מגישים חם בין תום הארוחה לקינוח, מין שלב ביניים שכזה.
 
לפני אפיה - לשפוך סילאן בזהירות, לא להציף!
 
לפני אפיה
 
בהגשה - הגבינה ברובה נמסה ומתקבל רוטב משגע ביחד עם הסילאן
 
 
תהנו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת