00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פאי עוף ודלעת

30/08/2010
 
 
 
 
 
 
 לפני שאתחיל שתי הודעות:-
 
אחד מהרשת
-מאחר ויום הבלוגרים מתקרב בצעקי ענק החלטתי שבכל רשומה שתצא מהיום והלאה אצרף קישור לאתר / בלוג שמצא חן בעיני ואולי ימצא חן גם בעיניכם.
 
לא רק בעברית ולא רק באנגלית. יש בלוגים מצויינים בכל השפות ומי שרוצה יכול לתרגם ישירות דרך גוגל,  הקליקו כאן.  אפשר לתרגם דף אינטרנט שלם ואפשר רק משפט. להנאתכם.
 
 
 
-רציתי גם לספר לכם שמידי יום שלישי אני כותבת בפורום ניהול בית על ניצול שאריות מזון ונותנת מתכון בהתאם.
אני מספרת לכם כי זה ממש מתאים למתכון מטה. פאי עוף ודלעת שהכנתי משאריות שבמקרר.
 
 
 
 
 
 
פאי עוף ודלעת  
 
 
בצק חשק - חבילה חמאה רכה, שמנת חמוצה וחבילה קמח תופח (350 גר`).
 
מערבבים את כל החומרים. לשים לבצק הומוגני. מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
 
 
 כשאני מכינה בצק לפאי, פשטידה או מאפה מתוק מכפילה ומשלשת כמויות. את יתרת הבצק אני עוטפת היטב בניילון נצמד ומקפיאה .
 
  
מילוי
 
2 חתיכות חזה עוף - חתוך לחתיכות קטנות
2 בצלים בינוניים - קצוצים
100 גר` דלעת - חתוך לקוביות
מלח
שמן לטיגון
1/3 כפית קינמון
1/2 כפית גאראם מסאלה
1/4 כפית תבלין לעוף
 
 
 
 
 
 
לחמם שמן במחבת ולזרות מעל את כל התבלינים. להוסיף את כל החומרים , לטגן ולערבב היטב עד שחזה העוף מחליף את צבעו. לקרר.
 
מחממים תנור ל 180 מעלות.
 
מרדדים כדור אחד ומניחים בתחתית תבנית פאי (או אחרת). מעל את המילוי . לרדד את כדור הבצק השני ולסגור את המאפה תוך הידוק בשוליים.
 
לנקב חורים בבצק העליון ע"י מזלג.
 
 
 
 
 
 
להבריש את הבצק העליון עם מעט חלב. להכניס לתנור ולאפול עד קבלת צבע חום בהיר.
 
 
 
בתיאבון
 
אלינוער
 
 
 
אחד מהרשת
 
 
 
 
רק עוד 6 ימים אפשר להצביע ולהשפיע, וסליחה על הקרציות שלי, אז למי שעדין לא נמאס:-) ממני  אשמח אם יקליק על הקישור בשורה דלמטה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת