00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בשלל צבעים

היקב בבנימינה, מרכז למבקרים ומסעדה נעימה וטעימה

                  

                   וחשבו שם גם על הכניסה לנכים :

                            

מרכז המבקרים שבתמונה למעלה, נמצא במבנה שהוקם בשנת 1925 על ידי הברון רוטשילד וממוקם היום בלב בנימינה. כאן היה אז מפעל חקלאי יחודי להפקת תמציות בושם בשם "יסמין":

המפעל פעל עד שנת 1937. בשנות הארבעים שימש המבנה כמקום מסתור לחברי ה"הגנה".  אחרי מלחמת העולם השניה הגיעה ליקב משפחת זלצר שייצרה יינות בהונגריה במשך דורות רבים. יוסף זלצר, ניצול שואה, קרא ליקב המשפחתי שהקים בישראל - אליעז, לזכר בנו אליעזר שנפל בקרבות פלוג‘ה במלחמת העצמאות. אנשי העסקים שרכשו את היקב החליטו להחליף את שמו לבנימינה והיום הוא יקב שמייצר יינות מודרניים.

למקום הקסום הזה הגעתי לפני כחודש, אלא שהרשומה התעכבה ורק עכשיו יוצאת לאור.         ואלה המראות שהתגלו לעיני עם הכניסה בשער המקום:

 
 
המבנה שבו נמצא מרכז המבקרים מעוצב בסגנון שמחמם את הלב. יש בו ריהוט עתיק, מוצגים הקשורים לתעשיית היין ועבודת היקב ואביזרים השייכים לתרבות השתייה של היינות למיניהם, תמונות מן העבר וכן מסעדה כשרה (חלבית ובשרית).                                                           כבר נאמר שתמונה אחת שווה 1000 מלים ועל כן תופענה הן לפנינו:

 
 
 
ויש גם חדרים צדדיים המיועדים לאירועים רבי משתתפים:
 
לא נפקד מקומם של הארון והתצוגה מבית סבא-אבא שקשורים לסיפורי החיים של רבים מאתנו:
 
 
אלה נדמו לי ככלי משחית....אבל יש להם מקום של כבוד אצל העוסקים ביינות ובבקבוקיהם:

על הקירות מפזזות , פה ושם, נערות היין מן העולם הגדול:
 
ומכיוון שכבר אינני זוכרת פרטי התפריט שהוגש במסעדה, נעזרתי ברשת ומביאה מספר מאכלים מן התפריט שרשום שם: גלילות חצילים בפטה כבדי עוף; פילה דג סלמון, מושט או מוסר במעטפת וברוטב יין לבן; אסקלופ עוף עם כבדי עוף ברוטב קרם דה קסיס; סטייק אנטרקוט מיושן ברוטב קברנה מצומצם; שטרודל אגסים וצימוקים מוגש עם יין.
 
קינוח משובח נוסף הוענק לנו בבית הפטיפור של אביטל שלא יכולנו שלא להכנס בשעריו לפני שעזבנו את בנימינה.

מסעדת היקב פתוחה מדי יום, למעט שבת.
הנשיא פינת רחוב היקב, טל': 04-6288424, 04-6288042.  
 
 

 

 

 

 

לה היו חביות סלובניות והונגריות שהובאו ארצה דווקא מקליפורניה. חביות ענק שהיו מתאימות בגודלן לשמש כצריפי המגורים של תושבי המעברות באותן השנים. ותיקי היישוב היו שותים כל פסח את היין שתסס בחביות שנוקו רק אחת לכמה שנים.ם בן שתי קומות. 

בימיה הראשונים של המושבה שימש המבנה כמפעל לייצור תמציות בושם מפרחים בשם "יסמין". לאחר שיפוץ מוקפד של המבנה הפך המקום למרכז המבקרים של היקב ובו המסעדה וכן חדר אירוח פרטי, חדר לעריכת כנס

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

47 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אנימו אלא אם צויין אחרת