00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

ממרח פלפלים קלויים משגע או מתנה קטנה לחג תוצרת עצמית

ביום ראשון הקרוב אנחנו עורכים סוג של חנוכת בית. בעיקר ברכות לדירה החדשה ובדיקת מזוזות.
לא רוצה לעבוד קשה מדיי. יהיו בערך 30 איש (לפחות, התכוונתי ) ולארח 30 איש עם ארוחה שלמה דורש ממני כמה ימי עבודה ... מעדיפה לבלות את ימי החופש האחרונים עם הילדים ולעשות כיף מאשר להיות במטבח ( למרות שאני מאד אוהבת) ,אז החלטתי על בופה בסגנון פינגר פוד . בתפריט: פינה אחת של סביח- הכן בעצמך, תבנית אחת של בורקסים מבצק פילו, צלחת אחת של קרוסטיני עם גבינת מוצרלה ,עגבניה ובזיליקום וצלחת אחת של סנדוויצוני טורטייה עם גבינת שמנת וממרח פלפלים קלויים. שני האחרונים- תוצרת עצמית.
כיוון שהממרח יצא אליפות, רציתי לשתף אתכם!
 ממרח הפלפלים פשוט להכנה וטעים טעים.  מצאתי אותו בבלוג של danam20 .
 
מתכון לממרח פלפלים קלויים משגע או מתנה קטנה לחג תוצרת בית
 
המצרכים:   מתאים ל 250  גרם ממרח.

6 פלפלים אדומים גדולים
3 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות וקצוצות
מלח
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200°). חוצים את הפלפלים ומנקים אותם מהעוקץ ומהגרעינים. מניחים אותם בתבנית תנור כשצדם הפנימי כלפי מטה וקולים כ 20 דקות, עד שחלקם מהקליפה משחימים.(אצלי זה לקח כמעט חצי שעה).
מעבירים את הפלפלים לשקית גדולה וקושרים אותה היטב, כדי שיווצרו בתוכה אדים שיקלו על הקילוף. משהים בשקית 5-10 דקות, פותחים ומסירים את קליפות הפלפלים.
2. שמים בקערת מעבד המזון את הפלפלים הקלויים, שמן הזית, השום, הפלפל והמלח וטוחנים לממרח. מעבירים לצנצנות סגורות היטב.
 
זהו, פשוט וקל ואפשר גם לתת את זה כמתנה לחג, עטוף יפה בצנצנת כמו שהכינה danam20.
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת