00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

יקוטה

יקוטה, מורדי הגטאות 27, באר-שבע

 

לא רק מופלטה

 

המטבח המרוקאי נחשב לאחד העשירים בעולם. מיקומה של מרוקו כצומת יבשתית בין צפון אפריקה לאירופה, האקלים המגוון ששורר בה (הרים מושלגים, מדברים לוהטים, חוף ים) והפסיפס האנושי המגוון (ספרדים, מרוקאים, מורים, ברברים, תורכים ויהודים) – יצרו בה מטבח מגוון ומעניין במיוחד.

 

למרבה הצער, למרות העובדה שבארץ חיים יהודים רבים יוצאי מרוקו, מסעדות מרוקאיות מסורתיות די נדירות במחוזותינו. היכרותו של הקהל הישראלי עם אוכל מרוקאי מסתכמת בד"כ במופלטה במימונה, סיגרים ממולאים בחתונות וזהו. מי שמעוניין לבקר במסעדות אותנטיות של בני העדה - נגזר עליו להתרחק מאזור המרכז.

 

יקוטה היא מסעדה מרוקאית, שקיימת בבאר שבע משנת 1965. היא שוכנת בעיר העתיקה בבית אבן יפה, מעוצבת בצורה נאה, מושקעת – ומעוטרת בסמלים מרוקאים שונים. רמת המחירים בה דומה יותר למסעדות גורמה בת"א מאשר למסעדות פועלים בבאר-שבע.

 

 

ההצגה ביקוטה שייכת כל כולה לאדם אחד בשם בבר, שעובד כאן מגיל שש. הוא מתפקד בו-זמנית כבעלים, כמארח וכשף. למרות האווירה היוקרתיות, האירוח החם והאישי שלו מעניק לסועד תחושת חמימות ביתית – והופך את השהות במסעדה לנעימה במיוחד.

 

 

להלן המנות שהוזמנו:

 

מבחר סלטי הבית (38 ₪). אל השולחן הוגשו צלוחיות שהכילו סלטים מגוונים: מטבוחה, מנגולד חם עם פטרוזיליה, פלפלים, פלפל ירוק חריף קצוץ עם שמן ולימון, זיתים דפוקים, וחצילים בשני טעמים.

 

 

 

 

לא אכנס כאן לדווח מפורט של כל סלט וסלט, רק אציין שכולם היו טריים מאוד, טעימים, צבעוניים – ועשבי התיבול ותערובות התבלינים המיוחדות העניקו להם טעם מובחן וייחודי.

 

 

 

 

 

ניגבנו את הצלוחיות עד תום עם לחם מרוקאי משובח (14 ₪), שאופיין בקרום מתפצח ותוכן אוורירי.

 

 

מרק חרירה (30 ₪). המוסלמים במרוקו נוהגים לשבור עם מרק זה את צום הרמאדאן – ובעקבותיהם עשו זאת לאחר צום יום הכיפורים גם היהודים. המנה הכילה עדשים, אטריות, גרגירי חומוס, שום, ירקות שורש, והרבה לימון. הוא היה סמיך, ריחני, חמצמץ ומלא טעם.

 

 

מגזרת המטוגנים הזמנו  פסטיה, סיגר ופסטל (33 ₪). הפסטיה התגלתה כמאפה פילו במילוי תערובת של ריבת בצל ופרגיות בתיבול קינמון. היא היתה חמה, פריכה מאוד – וממש התפוצצה מרוב טעמים. אין הרבה מנות שמשלבות מתוק ומלוח בצורה מוצלחת שכזאת. הפסטלים, שמולאו בתערובת של תפוח אדמה ושמיר, היו עדינים – ורחוקים שנות אור מהגרסאות הנלוזות, שמוגשות לנו בארץ באולמות אירועים.

 

 

 

למנה עיקרית הזמנו טאג`ין קאווי (94 ₪). זהו תבשיל זנב טלה, שבושל בישול ארוך. הוא הוגש לשולחן בטאג`ין, שהוא כלי חרס מרוקאי המשמש לתבשילי קדירה. כשהמלצרית הרימה את מצנפת החרס, את ניחוחותיו ניתן היה להריח עד לקזבלנקה. הבשר היה נימוח והתפרק בקלות מהעצם ללא צורך בסכין. הוא היה רך כל-כך, שממש נמס בפה. היה לו טעם בשרי עז, מרקם מושלם – ואיכות מפעימה. הרוטב האדמדם היה סמיך ועשיר בתבלינים. מנת חובה לחובבי תבשילי זנב.

 

 

בסיום הוגשו על חשבון הבית עוגיות מרוקאיות חביבות.

 

 

כמו כן הוגש על חשבון הבית תה מרוקאי. שאלתי את בבר מה זה בדיוק "תה מרוקאי" – והוא הסביר שההבדל הוא בצורת המזיגה המיוחדת, שנעשית תוך הנפה גבוהה מאוד של היד. ואכן אקט המזיגה התגלה כמרשים ומדויק במיוחד.

 

 

יקוטה היא מסעדה אתנית נהדרת, המצדיקה נסיעה מיוחדת לבאר-שבע. לא צריך להיות ממוצא מרוקאי כדי ליהנות כאן. מי שיגיע עם ראש פתוח להתנסויות ולטעמים חדשים, מובטח לו שישבה בקסמו של המקום (וכמובן גם של בבר).

 

ציון: 4 כוכבים

 

הערה קטנה לסיום: לאחרונה עבר הבלוג את רף החצי מיליון כניסות. כמות הגולשים לפה מפתיעה אותי כל פעם מחדש. זה הזמן להגיד תודה לכל מי שביקר, תמך, הגיב – ועזר להביא את הבלוג לנקודה בה הוא נמצא היום.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת