00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוגיות מעמול נימוחות ונהדרות

28/08/2010

לפני שעברנו דירה, ערכתי לבן שלי מסיבת פרידה מהכיתה. היה מקסים, היה מרגש ובעיקר מהול ברגשות של עצב והתרגשות. פרידות זה לא דבר פשוט וכשצריך להתמודד איתן אחת לשנה יש בזה משהו שקורע את הלב.

בניגוד לפרידות שחווינו בארה"ב, כאן אנחנו נזכה לפגוש את החברים שוב ובקרוב. נו, לפחות זה. בכל זאת אני במרחק של שעה נסיעה, אבל פרידה זו פרידה... וכולנו יודעים שקשרים של חברויות מהכיתה לעיתים מתמוססים, גם עם כל הרצון הטוב לשמירת קשר זה קורה.  

וכיוון שכבר חוויתי את זה כמה פעמים, אני חושבת שהיה לי יותר קשה כי אני כבר חיה במציאות הזו . אז כן, היה לי קשה ואפילו היו לי דמעות....

כדי להמתיק את האירוע הזה הכנתי 2 סוגי עוגיות מתוקות מתוקות. האחד זה חיתוכיות פצפוצי אורז מלא וחמאת בוטנים המשגעות והמדהימות האלו והשני אלו הן עוגיות מעמולים נהדרות ונימוחות של קרין גורן. משו משו, באמת !   

קרין גורן קוראת למעמולים האלו מעמול לעצלנים ולמה? כי לא צריך להכין כל מעמול בנפרד ולעבוד על הכדרור שלו כ"כ קשה. פשוט מכינים רולדה מהבצק ואז חותכים לפרוסות. הבצק רך ונימוח בפה.לא לוותר על תוספת אגוזים- מוסיף המון!

כדאי לרוץ להכין. אני מכינה אותם קטנים קטנים כדי לצמצם נזקים עתידיים...

מתכון לעוגיות מעמול לעצלנים של קרין גורן

המצרכים:

לבצק:
5 כוסות (700 גרם) קמח
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כף סוכר
1 שקית אבקת אפיה
למילוי:
ממרח תמרים ואגוזים ( 450 גרם). - אני שמה ממרח תמרים ומפזרת אגוזים קצוצים גס מעל.
אבקת סוכר - לפיזור מעל העוגיות ( אני מסתפקת בחצי כוס ואולי אף פחות).

ההכנה:

שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק (אפשר להוסיף מעט קמח אם צריך). יוצרים כדור בצק, משמנים אותו במעט שמן ומניחים בצד ל-10 דקות.
 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן הכי דק שאפשר (20X30 ס"מ בעובי 2 מ"מ). חותכים את שולי המלבן לצלעות ישרות בעזרת סכין חדה.
 מחממים תנור ל-170 מעלות.
מוציאים את המלית מהקופסא לקערה,מוסיפים מעט מים 2-3- כפות ומכניסים למיקרו ל20 שניות, מוציאים ומערבבים היטב. עכשיו קל יותר למרוח .מורחים על הבצק כשליש מכמות המלית, בשכבה דקה.מוסיפים אגוזים קצוצים גס במרכז המלבן ומגלגלים לרולדה. בזהירות ,לוודא שהבצק לא נקרע. 
מסמנים על הרולדה חריצים בעומק של 1 ס"מ ובמרווחים של 1/2 ס"מ, בעזרת סכין חדה, כדי להקל על פריסת העוגיות לאחר האפיה. באותו אופן מכינים עוד 2  או 3 רולדות.
אופים את הרולדות בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כחצי שעה, עד שהן מקבלות צבע זהוב בהיר. פורסים לעוגיות כשהגלילות עדיין חמות ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות.(להשאיר תנור דולק).
מצננים . מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.

אני ישר מכניסיה לפריזר- אחרת לא נשאר לי הרבה ... אני מנשנשת, הם כאלו טעימות, למי שאוהב ממליצה לרוץ להכין. תהנו.

נ.ב.- נראה לי שגם מתאים כעוגיות לראש השנה....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת