88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת דבש ספוגית מעולה בשיא הפשטות - בלי גלוטן ובלי לקטוז

ברור שכבר פיתחתי כמה עוגות דבש לקראת ראשי שנה שעברו. לפי התגובות ניתן ללמוד גם שהן קצרו הצלחה של ממש בקרב כל מי שאותגר וניסה. אלא ש... כדי שהכל באמת יהיה דבש, החלטתי להתקדם צעד נוסף ולהמתיק באופן מוחלט ומושלם גם את ההכנה ולהביאה לדרגה של קלות והצלחה בטוחה לכל אופה. חסל סדר עירוב קמחים, פישוט תהליכים וקיצורם וגם... מצרכים זמינים. התוצאה? להתעלף פשוט!!!! כמובן שאין סיכוי שמישהו, צליאקי או לא, יבחין בעובדה שמדובר בעוגה שאינה מכילה גלוטן. מן הסתם, עוגה כזו מיותר שתכיל לקטוז - אז היא אינה מכילה. מכמויות המצרכים הקטנות באופן יחסי יוצאת עוגה חגיגית וגדולה - קוטר 26, גבוהה, ספוגית ועסיסית... כזו שכל יום נוסף רק מיטיב עימה. לנוטים לוותר על התבלינים המסורתיים (קינמון/ציפורן/זנגוויל) בעוגת הדבש שלהם, האפשרות הזו קיימת מבלי לפגום בטעמה ובאיכותה של העוגה. בקיצור... אם עוגת דבש - אז זו העוגה המנצחת. הפרט החשוב יוצא הדופן שיש לייחס אליו חשיבות להבטחת ההצלחה הוא האפייה הממושכת. לעוגה זו אכן נדרש זמן אפייה ארוך יותר מעוגות דבש או עוגות בחושות אחרות בכלל ומאחר ולכל תנור אופן פיזור חום שונה ולכל תבנית (גודל/חומר) תכונות הולכת חום שונה - הבדיקה המדוייקת ביותר היא שלאחר שעת אפייה, לבדוק את בדיקת הקיסם/קצה סכין חד (המוחדר למרכז העוגה וצריך לצאת נקי ולח). 

עוגת דבש ספוגית מעולה ותמיד מוצלחת - בלי גלוטן, בלי לקטוז ובלי או עם תבלינים

המצרכים (תבנית קוטר 26 ס"מ או קוגלהוף)

  1. 340 גר' קמח תמי (½2 כוסות פחות כף גדושה)
  2. ½1 כפיות אבקת סודה לשתיה
  3. 1 כפית אבקת אפייה
  4. 3 ביצים גדולות (XL) מופרדות (חלבונים/חלמונים)
  5. קורט מלח
  6. ¾ כוס (150 גר') סוכר
  7. 1 כוס אספרסו מרוכז או תה חזק בטמפרטורת החדר (בלי סוכר)
  8. ¾ כוס שמן
  9. 280 גר' דבש
  10. 1 כפית גרידת תפוז/לימון/וניל
  11. לא חובה אך למי שמעדיף עוגת דבש מסורתית (עם תבלינים): ¾ כפית קינמון+¼ כפית זגוויל+¼ כפית ציפורן

המצרכים

  1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך 165 מעלות. מערבבים היטב בשקית/מנפים יחד את הקמח, סודה ואבקת אפייה
  2. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. תוך כדי ההקצפה - בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים עם מי התה המרוכזים, השמן, הדבש וגרידת התפוז (והתבלינים)
  3. מנמיכים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר ומבליעים לתוך הקצף, לסירוגין, את תערובת היבשים ותערובת הרטובים - ממשיכים בערבול האיטי משך כדקה וחצי נוספות עד להיטמעות והתמזגות מוחלטת של כל המרכיבים.
  4. משמנים ומקמחים (בסוכר גס או בקמח שקדים) תבנית אפייה קוטר 26 ס"מ (או קוגלהוף + תבנית אינגליש קייק קטנה) ויוצקים לתוכה את הבלילה
  5. אופים  בין 60 ל-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש. מוציאים, מצננים לפני הניתוק מהתבנית וכשעוגה פושרת מנתקים מהתבנית ומשלימים צינון על רשת

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת