88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

סדנא קטנה להכנת בורקס ממולא גבינה

 

מה עושים כשבא פתאום באמצע החיים בורקס? מכינים כמובן וזה בדיוק מה שעשיתי

 

לפני הכנה כדאי לשים לב:

1. את הבצק להפשיר לילה במקרר

2. צריך לעבוד עם הבצק כשהוא קר, לכן מומלץ לעבוד תמיד עם חלק קטן מהבצק

3. להכניס את החלק השני למקרר

4. ממליצה מאוד על בצק עלים בטעם חמאה

 

מצרכים:

 1חבילה בצק עלים מוכן - כאמור אני השתמשתי בבצק עלים בטעם חמאה, הכי טעים והכי בריא

250 גרם גבינה חמד מגורדת + 1 ביצה + 1 כף קמח לערבב ביחד בקערה 

 

אופן הכנה:

לפתוח את הבצק

  

אם רוצים בורקסים גדולים, לחתוך את הבצק לשני חלקים שווים, אם רוצים יותר קטנים לחלק את

הבצק שוב לחצי. את החלק שלא עובדים אתו, להחזיר למקרר.

למלא במילוי את החלק הקרוב אלינו  לקפל למשולש ולסגור היטב

בתמונה למטה בורקס גדול

למלא שוב ולסגור למשולש - בתמונה למטה בורקס קטן לאחר שחילקתי שוב את הבצק

בתמונה בורקס עם צורות שעשיתי במזלג

 

להניח נייר אפיה בתבנית של התנור, לסדר את הבורקס אחד ליד השני.

 בתבנית רואים שני גדלים של הבורקס קטן וגדול

למרוח ביצה ולפזר שומשום

ככה נראית התבנית לפני האפיה

ככה נראית התבנית לפני האפיה, לאורך

 

 

לאפות בחום 200 מעלות, 10 דקות עד 1/4 שעה

 

להגיש חם

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת