00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוגת גבינה בשכבות

23/08/2010
לפני זמן מה נתקלתי במתכון משגע של עוגת גבינה בבלוג "מעז יצא מתוק".
בלוג מתוק ביותר עם מתכונים מהז`אנר שאני אוהבת - קלים להכנה, עם מרכיבים זמינים ושנראים מעולה!
אז הכנתי את העוגה הזו פעם אחת והמחמאות לא איחרו לבוא, בפעם השניה טיפל`ה שיניתי את המתכון וקצת יותר השקעתי בקישוט העוגה, צילמתי כמובן ובאתי לספר לכם, כדי שגם אתם תטעמו.
אז הנה אתם יכולים להוסיף לרפרטואר העוגות הקלות להכנה, המרשימות לארוח והכל כך טעימות, גם את העוגה הזו.
 
 
עוגת גבינה בשכבות
 
המרכיבים לבסיס:
200 גר` ביסקוויט פתי בר חום או לבן - מרוסק
100 גר` חמאה רכה
100 גר` שקדים קצוצים / אגוזים קצוצים / פיסטוק קצוץ (אחד מהשלושה)
2 כפות אבקת סוכר
 
 
המרכיבים לשכבה המרכזית:
250 גר` גבינת טוב טעם
125 גר` גבינה לבנה 5%
200 גר` סינפוניה 5% (או שמנת של טרה)
3 ביצים
1 שקית סוכר וניל
2/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
 
לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה
3 כפות אבקת סוכר
 
אופן ההכנה:

 

1. הבסיס: שמים את כל המרכיבים בקערה, מערבבים היטב עד להתאחדות כל המרכיבים, משטחים ומהדקים בתבנית עגולה או מרובעת ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ` של 180 מעלות.      אופים 10 דק` ומצננים.

2. תערובת הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים.

יוצקים את תערובת הגבינה על הבסיס ומשטחים.  אופים בטמפ` של 180 מעלות למשך כ-20 דקות ומוציאים מהתנור.
 
3. את מרכיבי הציפוי מערבבים היטב בקערה וכשהעוגה עם השכבה השניה יוצאת מהתנור מורחים בזהירות את הציפוי בצורה אחידה בעזרת גב כף.
** שימו לב, העוגה בשלב זה עדיין רוטטת מעט במרכז, לכן מרחו את הציפוי בזהירות מירבית. העוגה תתמצק בקרור!
מחזירים את העוגה לתנור ואופים 10 דק` נוספות.
מצננים על השיש ואח"כ במקרר למשך שעתיים +
 
 
 
 
 
 
הערות:
* כייף להכין את העוגה הזו כי זה הולך בצ`יק! כששלב ראשון בתנור כבר מערבבים את השלב השני, וכשהשני בתנור כבר מכינים את השכבה השלישית. וכך בצ`יק יש לנו עוגה מהירה, מרשימה ונהדרת.
* במתכון המקורי אין קורנפלור אבל אני הוספתי מחשש שהיא לא תהיה יציבה. אבל אם תציצו בבלוג של סליפ תראו שהעוגה נחתכת יפה גם בלי הקורנפלור, אז לשיקולכם.
* לשכבה אחרונה יותר עבה, אני ממליצה לשים 2 שמנת חמוצה ועוד כף אבקת סוכר.
* ניתן לקשט עם בראס (שקדי לוז מסוכרים וגרוסים), קליק (כמו בתמונות), שברי אגוזים, ושוקולד מגורר. ואפשר גם להשאיר כך, עוגה לבנה וצחה וללא עיטורים.
 
תהנו

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

59 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת