00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

עוף בתנור במרינדה מהממת של דבש ויין אדום

זהו, זה מאחורי! עברתי דירה. עזבתי את הרצליה המקסימה לטובת ירושליים הגדולה . רק ימים יגידו איך אני מרגישה .... נכון להיום עדיין לא מעכלת שאני כאן, רחוק מהמשפחה, רחוק מהחברים הטובים והוותיקים. זה כמו להיות כאן ולא להיות. זה מרגיש מוזר, שונה, אבל אני אתרגל, הילדים התרגלו, בעלי - כבר מבסוט.

כדי להרגיש "בבית" כבר אירחתי אתמול חברים טובים משיקגו.. הם היו בשוק, רק עברתי דירה לפני 3 ימים ואני כבר מארחת... כשהם הגיעו- הם חיפשו ארגזים וכמעט ולא מצאו. בעזרת הוריי המדהימים ואחותי המשגעת סיימתי לפרוק כמעט ה כ ל ! הדירה נראית כאילו אנחנו גרים כאן כבר שנה לפחות...פשוט לא יאומן. 

לשמחתי או לצערי , תלוי איך מסתכלים על זה, עברתי בשלוש השנים האחרונות 4 פעמים דירה ( מרעננה לסיאטל, מסיאטל לשיקגו, משיקגו להרצליה ומהרצליה לירושליים. ). עכשיו אנחנו פה לחמש שנים לפחות.....אז חייבים להתרגל :-) אז לחיי הירושלמים...

אתמול היה יום קיץ חם במיוחד! אמרו שזה היום הכי חם בשנה.... לא סגרתי את המזגן לשנייה ובחרתי להכין ארוחת צהריים בשרית אבל ממוצרים קלים ופשוטים. חזרתי לסלטים האהובים שלי והכנתי את סלט הגזר המדהים, סלט חסה עם מנגו וויניגרט מתקתק ושעועית ירוקה חריפה מוקפצת. הפעם הכנתי אותה חריפה במיוחד (כמו שאני אוהבת) ועם אגוזי מלך. הכנתי לתוספת אורז לבן עם בצל מטוגן והמנה העיקרית הייתה עוף בתנור במרינדה סופנית. היה טעים טעים. לקינוח, עבור האמריקאים, הכנתי את עוגת הגבינה שאני אוהבת במיוחד, הפעם השתמשתי עבור התחתית בפתי בר חום וניגוד הצבעים (חום -לבן) יצא משגע. ליקקנו אצבעות, כולנו. 

אז למי שבא, ולמי שאוהב לאכול עוף רך, עסיסי ומעולה, ברוטב מעט מתקתק הנה המתכון. במתכון השתמשתי ביין אדום , שאותו אח"כ הגשנו בשולחן.

מתכון לעוף בתנור במרינדה מהממת של דבש ויין אדום.

הרעיון להכניס משמשים למתכון מבוסס על מתכון מתוך הבלוג המקסים של פל 

מספיק ל-10 איש ( כולל 4 ילדים)

המצרכים:

12-14 חתיכות עוף עם העור
1/3 כוס דבש או סילאן
1/3 כוס סויה
1/3 כוס שמן זית
3-4 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס יין אדום לשתייה
מעט אגוז מוסקט
כף גדושה חרדל דיז'ון חלק
1 ראש שום שלם, מפורק לפלחים , לא מקולף
6-8 משמשים מיובשים

ההכנה:

לוקחים כלי פלסטיק גדול עם מכסה ומתחילים להכניס לתוכו את מרכיבי המרינדה לפי סדר הופעתם עד לחרדל . מערבבים היטב היטב בכף.
מכניסים את חלקי העוף פנימה, אחד אחד, כאשר טובלים כל חתיכה משני צידיה ברוטב ורק אז מניחים אותה לישון....בכלי. 
את השום מפרקים לחתיכות, אין צורך לקלוף, אבל יש לדפוק קלות עם סכין על כל אחד ואחד מהפלחים בכדי לאפשר לטעמי השום להשתחרר במהלך האפייה. 
לפזר את השום והמשמש מעל העוף. לסגור את הכלי ולהכניס למקרר למספר שעות.

כשעתיים לפני הארוחה,להדליק תנור לחום בינוני. להכניס את העוף עם הרוטב לתבנית גדולה, שמכילה את כל העופות, לדאוג שהמשמשים יהיו בתוך הרוטב ( אחרת הם יישרפו) ,לכסות בנייר כסף ולהכניס לתנור לשעהורבע על חום 180 מעלות ולעוד 3/4 שעה על 160 מעלות כאשר לאחר שעה להוציא אחת לעשרים דקות את התבנית ולהפוך את חתיכות העוף בתוך המרינדה. אין צורך להוריד את נייר הכסף במהלך האפייה, העופות נהיים חומים גם ככה.

מנה נהדרת, חגיגית, טעימה ומתוקה.... ומתאימה גם לארוחת ערב ראש השנה. 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת