33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

נס ....הפיצה.

סימתי את סדנת האפייה, היה כייף לבלות עם ילדים משקיעים, יצירתיים, סקרניים, אוהבי בישול, אפייה ושוקולד.

יום רביעי בבוקר ,לפני שנסעתי , נזכרתי שאין לי מתכון לפיצה. בזריזות התחלתי לחפש ב"תפוז" ומצאתי "בבלוג של מליאל", בצק לפיצה כמו בפיצריה.קל להכנה, מעט מרכיבים.

במקור המתכון הוא לחצי כמות, אני הכפלתי.

3 כוסות קמח רגיל.

1 כף שמרים,

1 כוס מים חמימים,

1 כף סוכר,

1כפית מלח,

3 כפות שמן זית.

להניח את כל החומרים בקערה, ללוש היטב כ 5 דקות, להתפיח 20 דקות, ללוש פעם שניה ולהתפיח שוב.

הגעתי לסדנא ,בזמן שהילדים מתארגנים לסדנאות הבוקר, למפגש עם מנהלת המקום, לארוחת הבוקר הכנתי שלוש מנות בצק, גמיש, רך, שתפח במהרה.

במהלך העבודה הסתבר לי שכמות אחת של פיצה מספיקה לקבוצה -  15 ילדים.

הילדים הכינו פיצות אישיות, מדוגמות ומקושטות.

בסוף היום נשארנו עם כמות של בצק, תפוח ,וענק שמחכה.

אז ככה: מ 1/4 כמות

הכנו פשטידה משאריות של  גבינות שהיו במקרר.

2 גבינות לבנה וקוטג',

2   שמנת חמוצה, שעמדו ללא שימוש במקרר,

3 ביצים ,

חופן זיתים- שנשארו מהפיצה,

30 גרם גבינה צהובה ,שנותרה מיותמת מהפיצה,

חופן פטרוזיליה קצוצה,

המלצה לשידרוג - פתיתי בצל, או בצל מטוגן, (לא היה בנמצא).

3 כפות קמח + 2 כפות קמח תירס.

רידדתי את הבצק על תבנית עגולה,

שפכתי את המלית באופן אחיד.

פיזרתי שומשום מעל ואפיתי כשעה .

התמונה צולמה בעוד הפשטידה נאפית.

מ 1/2 כמות שנותרה עשינו לחמניות- 8 , לפני שיצאתי ראיתי שהן תופחות בתנור וגדלות. פיזרתי שמן זית עליהן, כמובן שאפשר ביצה וקצח, או זעתר, שומשום. 

 שארית של בצק שנשאר ,לקחתי הביתה לעשות פיצה למשפחה.

מה אתם אומרים לא נס הפיצה....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת