00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

קבב מוסר ים עם סלט בורגול מדהים

20/08/2010
קבב מוסר ים עם סלט בורגול מדהים

את הסיפור של המתכון הזה לא אוכל לספר כעת, אבל אני מבטיחה גם מבטיחה שבבוא הזמן אתם הראשונים שתקראו מי ולמה וכמה ואיך המתכון המופלא הזה קשור אליי.
לעת עתה תצטרכו להסתפק בו ובקצת התמונות  (הלא בדיוק מוצלחות) שהצלחתי לצלם ממנו.

מה שאני מבטיחה לכם זה שהוא שווה ברמות על ואם לקחת בחשבון שאוטוטו  ראש השנה בפתח  ואין כמו החג הזה כדי לחגוג עם דגים לאירוח, אז קחו את המתכון הזה בשתי ידיים ופשוט עופו עליו כי זה מתכון שגורף קריאות התפעלות ולא רק... גם חיבוקים וגם נשיקות ואפילו דמעות. ותזכרו את המילים האלו ובבוא היום כשאחזור לספר את הסיפור תבינו על מה אני מדברת.


עכשיו כשאני קוראת את מה שכתבתי למעלה אני קולטת שזוהי בעצם ההקדמה הכי לא מובנת שהייתה ויש (ואני מקווה שגם תהיה) לי בבלוג, אבל אין מה לעשות, ככה זה לעת עתה וזהו.


אז מה זה בעצם המתכון הזה?
זה מתכון קיצי, קליל, כזה שמשלב בצורה מושלמת  טעמים , צבעים ומרקמים ונותן משחק טעמים מושלם (או איך שאמר לי אחד מאלו שטעמו : "מתכון שעושה  זיקוקי דינור בפה"). אז כן, אם אתם בקטע של להרשים (מאוד!!!) אבל בו זמנית לא לעבוד קשה, זה המתכון והוא לחלוטין מתכון מנצח.
אגב, מן הסתם שמתם לב שיש פה שני מתכונים, אז כן, כל מתכון עומד יפה ובגאון בפני עצמו,  אך שילוב בין שני המתכונים יוצר ארוחה מאוזנת מבחינת ערכים תזונתיים  כי הבורגול מהווה תוספת פחמימתית  והמנה הזו מהווה ארוחה שלמה ובריאה.

 כמו שאמרתי קודם: מתכון מנצח ואם  אם אני אומרת לכם - אתם יכולים להאמין לי. אני יודעת מה שאני אומרת....
קבלו:

 

קבב מוסר ים עם סלט בורגול מדהים :

חומרים לקבב :

1 קילו פילה מוסר ים  טרי

2 בצלים בינוניים קצוצים

צרור כוסברה  (עלים בלבד)

צרור נענע טרייה (עלים בלבד)

6 שיני שום כתושות

1/4 כוס שמן זית

1 כף שמן זית לטיגון

טוגראשי, מלח, פלפל שחור,

 

לעיטור: חלבון , שומשום שחור, ירוק ולבן

 

אופן הכנת הקבב:

1.קוצצים דק דק דק את פילה הדג ( השיטה הכי קלה: פורסים את הדג לרצועות , חותכים את הרצועות לקוביות ואת הקוביות קוצצים דק ).  

2.מכניסים את הדג הקצוץ לקערה ומוסיפים את שאר החומרים (כוסברה, נענע,  שמן זית, שומשומים, שום ובצל), מערבבים, מוסיפים טוגראשי , מלח ופלפל. ( אם אין טוגראשי אפשר להחליף בצ'ילי גרוס או לוותר).

3.לשים הכל למשך כ-3-4 דקות, טועמים, מתקנים תיבול  ומכניסים למקרר לכשעה. (אפשר ומומלץ  לפני ההכנסה למקרר לשים את התערובת  ברינגים ששומנו בטיפת שמן זית בעזרת מברשת, לכסות בניילון נצמד ולשלוח למנוחה בת שעה למקרר)

4. שמים כף שמן זית במחבת (פסים או רגילה) בעזרת מברשת מורחים את השמן כך שיצפה את כל תחתית המחבת בשכבה דקיקה, מחממים ומניחים את הקבבים . מטגנים את הקבבים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה יפה.

5. מוציאים את הקבבים מהמחבת לצלחת, לוקחים כל קבב (ביד, או עדיף בעזרת מלקחיים)  ומורחים חלבון בחלק העליון של הקבב  וטובלים בקעריות שומשום: ירוק, שחור ולבן (אחד בכל צבע).
* אפשר למרוח את החלבון  והשומשומים בצידי הקבב וכך תיווצר רצועת שומשומים קראנצ'ית מדהימה במקום כיסוי עליון קראנצ'י.
 * אפשרות אחרת , מצוינת בפני עצמה:  לוותר לגמרי על השומשומים ולהגיש את הקבב מיד לאחר צאתו מהמחבת ( זה מספיק טעים ויפה גם כך).

* אפשר להחליף את מוסר הים בכל דג ים טרי  , החל מלוקוס וכלה בלברק (אפשר גם עם דג בריכה, אבל אין כמו דג ים, לדעתי).


* לקבב השתמשתי ברינג בגובה : 2 ס"מ ובקוטר :6 ס"מ.

 

בעת מנוחת תערובת הקבב במקרר מכינים את סלט הבורגול :

 

סלט בורגול:

1 כוס בורגול גס

1 חבילת כוסברה

1/2 חבילת עלי נענע

2 פלפל אדום חריף

מיץ מ-2 לימונים (לאקסטרה חמיצות - מפוררים כמה בקבוקוניי לימון שלמים ישירות מהלימון הטרי)

1/3 כוס שמן זית

5 שיני שום

מלח, פלפל

בצל סגול בינוני פרוס או קצוץ (אני קצצתי, אך נראה לי שגם פרוס יהיה יפה)

 2 כפות שומשום שחור

1/2 כוס גרעיני רימון

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים למשך שעה. מכינים את על העלים הירוקים (קוטמים מהגבעול), פורסים או קוצצים את הבצל הסגול, מפרידים את גרעיני הרימון, פורסים דק דק את הפלפלים החריפים האדומים.
מסננים את הבורגול וסוחטים היטב.
שמים בקערה את כל החומרים, מתבלים בלימון, שמן , מלח ופלפל.
טועמים ומתקנים תיבול.

***  לסלט הבורגול השתמשתי ברינג בגובה: 1.5 ס"מ וקוטר: 8 ס"מ.

***    מי שלא אוהב כוסברה שיחליף לפטרוזיליה , אבל אין כמו כוסברה... (זה תופס גם לגבי הקבב וגם לגבי הסלט...

***   אפשר לוותר על גרגירי הרימון


לפרזנטציה הסופית :

חומרים:
נבטי צנונית עדינים, גרעיני רימון אדומים ומעט שומשום שחור.

אופן סידור הצלחת :

לוקחים צלחת מאורכת,  מניחים 3 ערמות קטנות של סלט ששמנו בתוך רינג בגודל רצוי , מעל כל ערמה  מניחים בעדינות קבב אחד עגול ושטוח (כל אחד מרוח בחלבון ובשומשום בצבע שונה, או בלי שומשומים בכלל)  . קוטרם של הקבבים קטן במעט מקוטר הרינג של הסלט, אך גבוה יותר, דבר שמעניק את הצורה היפה של בסיס רחב וצר ומעליו קבב קטן ועבה  (כמובן שאפשר לטגן קציצות ללא רינג ולהגיש את הסלט חופשי בלי רינג).

זהו.

זה המתכון ואלו התמונות....

1. מכינים את מסת הקבב, מערבבים ומתבלים.

 



2. מסדרים את המסה בתוך רינגים (אפשר לקרוץ עיגולים ביד אם רוצים)



3. משרים את הבורגול במים .



4. קוצצים את הירקות לסלט



5. מערבבים את הירקות הקצוצים עם הבורגול המסונן .



6. מטגנים את הקבבים עד הזהבה.



7. הופכים ומטגנים גם מהצד השני עד הזהבה.



8. מכניסים את סלט הבורגול לרינגים שגדולים בקוטרם מקוטר הרינג של הקבבים.



9. מסדרים את הרינגים עם סלט הבורגול בצלחת ההגשה המאורכת.



10. מחלצים את הרינגים מסלט הבורגול ומניחים על כל עיגול סלט קבב אחד.



11. מנקים עם מטלית שטבולה במעט מים עם חומץ את דפנות ופני צלחת ההגשה מכתמי שומן או סימני ידיים.



12. מסדרים נבטי צנונית , גרעיני רימון ושומשום שחור על הצלחת.



13. אפשרות הגשה ראשונה- ללא ציפוי שומשומים.


14. אפשרות הגשה שנייה- עם שומשומים בשלושה צבעים ( אפשר למרוח את השומשום לרוחב הקבב וזה ייתן חגורה יפה וקראנצ'ית). כאן הגשתי בתוספת יוגורט כבשים וכמה טיפות שמן זית איכותי (טעים ומומלץ.!!!)

***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***  ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ****

יאללה, יום חמישי הגיע, אני באטרף של בישולים והכנות כי מחר יש לי אירוח של כמה בני נוער מורעבים שישהו אצלנו כל השבת (אין על החברים של הילדים שלי בעולם!!! אין על התיאבון שלהם ואין על הפרגון שלהם... בשבילם אני מוכנה לעמוד ימים ולילות במטבח).

אני מאחלת לכולכם סופ"ש נפלא, טעים  ומענג. תשתו הרבה, נורא חם בחוץ, ותנוחו.
אז שיהיה לכולנו ים של הצלחות וגשם של זהב.

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת