77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אושפאלו - אורז פרסי עם תפוחי אדמה

 

אושפאלו - אורז פרסי 

תשאלו מה לי ולאוכל פרסי, אז זהו, הגיע הזמן לספר שחמותי פרסיה גאה וממנה למדתי להכין את

האושפאלו

אצל הפרסים מבשלים את האושפאלו לעיתים קרובות מאוד ואני רואה שכל מי שמכינה את

האושפאלו, מכינה אותו בצורה אחרת, ונדמה לי שגם יש איזושהי תחרות בין המבשלות מי מכינה

הכי טוב והכי יפה את המנה, ואצל מי הצ'יפס שרוף יותר

 

מצרכים:

 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן

1 כף מלח

4 כפות שמן

1 כף כורכום

2.5 כוסות מים

2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות עגולות, לפזר עליהם מעט מלח  

הוראות הכנה:

 להרתיח בסיר מים, שמן, מלח, כשרותח, להוסיף את הכורכום, לערבב, להוסיף

את האורז ולערבב שוב, להרתיח. לאחר הרתיחה, להנמיך האש ולבשל 5 דקות. 

לשפוך את האורז למסננת, אפשר להניח מתחת למסננת קערה, כי הצהוב של הכורכום משאיר

כתם. לערבב את האורז בעדינות שלא יהיו גושים. באותו סיר, לטגן את תפוחי האדמה משני

הצדדים, אם הסיר קטן, הטיגון ייעשה בשתי נגלות. 

לאחר שטיגנו את כל תפוחי האדמה, מסדרים אותם בתחתית של הסיר, שופכים מעליהם את

האורז מיישרים בעדינות את האורז, שופכים 1/2 כוס מים מסביב לאורז ומבשלים עם סיר מכוסה

על אש נמוכה 20 דקות

להגשה: להניח מגש עגול יפה מעל הסיר ולהפוך את האושפאלו כך שהתפוחי אדמה יהיו למעלה

ולהגיש כמו עוגה

 ותודה לבעלי על התוספת להלן

יש אפשרות להוסיף איטריות דקות ומטוגנות, פולים ירוקים מטוגנים וקלופים, גרגרי חומוס שלמים,

חצאי שקדים מקולפים ומטוגנים, רצועות גזר, רצועות קטנות של בשר שטוגן עם בצל,

צימוקים, שזיפים מיובשים ומשמשים.

את התוספות ניתן לערבב עם האורז או לשים בראש ה"עוגה"


לפני שיתחסל, צילמתי את מה שנשאר

אפשר להגיש עם במיה ברוטב

                                                                                         אפשר להגיש עם זיתים מבושלים

 

 ואפשר להגיש עם שעועית ירוקה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת