88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

צלי בשר בשזיפים, שקדים ובצל (בסגנון מרוקני)

תוך כדי שאימי מספרת בגאווה רבה על הקצב ששומר לה את נתחי הבשר הכי יפים, אני מנסה להשוויץ בנתח הפילה האיכותי והטרי שרכשתי בקניותיי בסופר הוירטואלי לקראת הכנת התבשיל. טוב... לא נרחיב בתיאור העוויתות שעשתה אימי למשמע פערי המחיר (נו, מה היא מצפה? נראה את הקצב שלה מתחבר לאינטרנט ומביא לה את המשלוחה תוך 8 שעות...) ונתמקד בתגובה: "פילה? לתבשיל של השזיפים עם השקדים והבצל? מה פתאום פילה? מי קונה מספר 6 לבישול? זה יבש מדי..."  יש דברים שאני לא מתווכחת עליהם עם אמא שלי! בתחום הזה - היא הסמכות בעיניי. גם כשהשיטות שלה סותרות את כל חוקי האקדמיות לבישול, סדנאות היח"צנות למינהן וציטוטי הויקיפדיה - עשרות שנות הנסיון שלה עתירות ההצלחה, הן שתקבעה בסופו של תהליך את איכות התבשיל (והמחמאות... אנחנו הבשלנים מתים על מחמאות ומי שיאמר אחרת הוא סתם 'מדחיקן'...).

אבל את הנתח כבר הזמנתי והתכונה לקראת הבישול כבר בשיאה, מה אני אמורה לעשות עכשיו? אמא זו אמא... ולמראה כוח הכבידה מפעיל את מלא עוצמתו על פרצופי, נכמרו רחמיה והיא החלה לשלוף ברצף אוסף טיפים והמלצות פרקטיות שבסופו של דבר, הפכו את התבשיל למעדן מושלם - אפילו יותר ממה שציפיתי וזה אומר המוווווון. אל דאגה, הטיפים וההדרכה במלואם ישזרו במתכון כאן לפניכם.

כמות ל-7 מנות

המצרכים ההכנה
לרוטב
  1. ¼ כוס שמן
  2. 1 כפית קינמון
  3. ½ כפית מלח
  4. ½ כפית כורכום
  5. ¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
  6. ¼ כף דבש
    הבשר, הבצל והשזיפים
  7. ½1 ק"ג בשר פילה עגל טרי 
  8. ½ כוס מים
  9. 3 בצלים גדולים מאוד פרוסים לפרוסות עבות
  10. 250 גר' שזיפים יבשים ללא חרצנים

  11. 100 גר' שקדים מולבנים משומנים קל (לשמן את כפות הידיים ולשפשף)

1-6 מערבבים מראש את השמן והתבלינים ומשהים בצנצת סגורה עד לשימוש


7-10 שוטפים היטב את נתח הפילה, מסננים ומניחים בסיר רחב נון-סטיק (ברזל, יציקה או טפלון), מתחילים בבישול על להבה גבוהה בסיר גלוי תוך הפיכת הנתח מידי פעם. כשהבשר 'סגור' (שזוף ואטום) מכל צידיו מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים על להבה נמוכה משך חצי שעה לווידוא הסגירה המוחלטת, גם כאן הופכים כעבור רבע שעה. מוציאים, משהים מעט במסננת לצינון וניקוז נוזלים עודף. מרוקנים את נוזלי הבישול מהסיר ושמים בצד (ישמש אותנו בהמשך הבישול).

כשהבשר הצטנן מעט, מספיק כדי שניתן יהיה לאחוז בו, פורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בסיר (ששימש אותנו קודם), מפזרים מעל את הבצל ותערובת התיבול, מביאים לשמיעת צליל הטיגון ומעבירים להמשך בישול על להבה בינונית מונמכת - עד לריכוך הנתחים, משך כשעה, ניתן לבדוק את דרגת הריכוך המתאימה אם קיסם/מזלג הננעץ בנתח מדגמי חודר בקלות. מוסיפים את השזיפים, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול (להבה נמוכה) משך כ-40 דקות נוספות עד שעה, הרוטב מצטמצטם ונעשה מעט סמיך (ממתיקות השזיפים והבצל).


11 אופים אפייה קצרה (8-10 דקות) את השקדים המשומנים בתנור מחומם בחום בינוני, עד הזהבה קלה מאוד ומוציאים (ההזהבה תימשך עוד זמן מה לאחר הוצאתם מהתנור). מניחים בצד, הם ישמשו בהגשה.
מוזגים לצלחת הגשה מהבשר, השזיפים והבצל, מפזרים מעל שקדים קלויים ומגישים חם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת